logo

Saturday 20th of April 2019

Login
feed-image Feed Entries
Начало
Социален портал .: Сдружение "Самаряни"
Демонстрират барабанна терапия за деца аутисти PDF Print E-mail
Written by Antoniya Pavlova   
Wednesday, 24 August 2011 09:40
There are no translations available.

26AD8555Ресурсен център Стара Загора и Фондация "Стъпка за невидимите деца на България" организират демонстрация на ритъм/барабанна терапия.

Тази съвсем нова терапия помага на децата със специални образователни потребности. Тя се прилага успешно при децата аутисти, ката целта е те да повишат своето ниво и продължителност на концентрация.

Read more...
 
Стара Загора и националната кампания "Да изчистим България за един ден" PDF Print E-mail
Written by Antoniya Pavlova   
Tuesday, 09 August 2011 12:58
There are no translations available.

IMG_6554_LargeНа входа на Областната администрация в Стара Загора беше издигнат флагът на Националната кампания „Да изчистим България за един ден!", организирана от bTV. Областният управител Йордан Николов посрещна инициаторите начело със съгражданина ни, новинарят Венелин Петков. Журналистът похвали старозагорска област, че е една от първите, които се включва така мащабно в подготовката за голямото чистене догодина. То ще се осъществи на 21 април 2012 г.

"Считам че, когато дойде денят - 21 април, ще се отървем от боклуците, които сме натрупали в природата и в човешките отношения". С тези думи Йордан Николов прикани гражданите в Старозагорско да подкрепят екоинициативата.

Read more...
 
Децата до 8 години трябва задължително да имат надзор PDF Print E-mail
Written by Antoniya Pavlova   
Monday, 01 August 2011 08:42
There are no translations available.

children-playingДецата до 8 години вече няма да могат да играят навън без родител, нито да стоят сами вкъщи, дори това да не е опасно за тях, тъй като според проекта за закон за детето до тази възраст родителите ще трябва задължително да им осигуряват надзор. Документът вече се обсъжда в министерствата и неправителствени организации, пише в. „Сега".

Read more...
 
ДАЗД препоръчва кризисни центрове за деца да се разкрият във всички области и да се профилират PDF Print E-mail
Written by Antoniya Pavlova   
Monday, 01 August 2011 08:21
There are no translations available.

Част от родителите не могат да общуват пряко с децата си, настанени в кризисни центрове. Причината е, че центровете са разположени неравномерно в страната и се намират в отдалечени места, което в много случай води до липса на информираност за бъдещето на децата след изтичане на срока, за който те са настанени в услугата.

Read more...
 
Борса на проекти и идеи PDF Print E-mail
Written by Antoniya Pavlova   
Tuesday, 19 July 2011 08:52
There are no translations available.

idea_bulbОбществен дарителски фонд - Стара Загора организира информационна среща по проект за насърчаване на сътрудничеството между гражданските организации и бизнеса, която ще се проведе на 22 юли 2011 /петък/ от 10 00 часа, в залата на Областна администрация.

Read more...
 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 1 of 122

The Project

 

eu_flag

 

 

Phare Programme 

BG 2005/017-353.01.02 Deinstitutionalization through provision of community based services for risk groups,

Project BG 2005/017-353.01.02-1.04 Establishment of a center for social, medical and educational support for the children at risk,

Implemented by

Samaritans Association

bg-flag

Who is online

We have 6 guests online