Този Интернет сайт използва Comodo SSL сертификат за сигурност, с който се гарантира напълно безопасността на всички онлайн дарения и плащания.

View your shopping cart.

Стандарти за добро управление на гражданска организация

ДОБРОволно за кауза!

Ангели-хранители помагат на децата

Kids Care в действие

Често ангелите-хранители на българските деца живеят далеч от родината си...

Такъв е примерът с Деси Ламбина и нейните приятели от Kids Care - българи, живеещи в Обединеното кралство, непримиримо борещи се за по-добър живот на изоставените деца тук...Деси - млада, лъчезарна, позитивна, амбициозна, инициативна, умна, успешна, отдадена на каузата да помага на изоставените деца на България, твърдо решена да променя детски животи и най-важното - превръщаща идеите си в реалност! Човек-мечта!

Запознахме се с нея, а после и с организацията Kids Care,  преди около две години, когато Деси се свърза с нас с желанието да доброволства, след като беше установила, че нейната мисия е идентична с тази на нашата организация и след като беше стигнала до извода, че няма по-добра алтернатива за изоставените деца от настаняването им в приемно семейство. Оттогава Деси и приятелите й търсят и намират начини да помагат!

В ситуация, като тази през последните години в България, да си НПО и да поддържаш екип от тясно специализирани експерти с богат опит в направлението "приемна грижа", които, въпреки всички трудности и предизвикателства, продължават да намират и подкрепят най-подходящите семейства за деца, лишени от родителска грижа, си е истинско геройство!

За щастие има хора, които са дълбоко загрижени и търсят добри партньори, на които да се доверят, и с които заедно да "преобръщат" детски светове в позитивен аспект. Ето такива са приятелите ни от Kids Care, които вече трети месец подкрепят финансово развиването на "приемната грижа" в Стара Загора (и ще продължат така цяла година)! Те  неуморно подкрепят усилията на специалистите ни, за да могат много деца да растат в семейство, макар и то да не е тяхното биологично. Там да прохождат, да проговарят, да преодоляват страховете си от душа в банята, телевизора, големите плюшени играчки и др., да започват и завършват учебната година успешно, да плуват, да се забавляват, да имат приятели!

Какво продължава да ни мотивира ли? - Мотивира ни всеки един детски живот, окрилен от надеждата за по-добро бъдеще с подкрепата на любящо приемно семейство!

Имаме и други примери на ангели-хранители, живеещи отвъд границите на родна България. Попитайте и ще ви разкажем...

Запознайте се с Kids Care!