Този Интернет сайт използва Comodo SSL сертификат за сигурност, с който се гарантира напълно безопасността на всички онлайн дарения и плащания.

View your shopping cart.

Стандарти за добро управление на гражданска организация

ДОБРОволно за кауза!

Призив за дарителство

Дари

Днес, в “Самаряни”, започваме деня с нов призив за финансова подкрепа! Жена, която се намира в изключително кризисна ситуация в живота си, има спешна нужда от финансова подкрепа за неотложно лечение!

Всеки от нас може да изрази своята подкрепа чрез финансово дарение на следната дарителска сметка:

Банка: УниКредит Булбанк АД - клон Стара Загора
Получател: Сдружение “Самаряни”
Сметка в BGN (IBAN): BG83UNCR70001520533134
BIC (SWIFT): UNCRBGSF

Основание на дарението: За неотложно лечение на жена в криза.

Или лично да донесе своето дарение в Централния офис на Сдружение “Самаряни”, от 8:00 до 17:00 часа, на адрес: гр. Стара Загора, бул. “Патриарх Евтимий” № 57 (южен вход от ул. "Братя Жекови"), тел. 042/621083.

Защо да дариш? Всеки намира свой мотив.

Но все пак, ето девет ползи от дарителството, за които ние се сещаме:

  1. Доставяш си удоволствие.

Изследвания доказват, че дарявайки, човек активира център в мозъка, който го кара да се чувства по-добре.

  1. Помагаш на другите в нужда.

Не живееш в съвършен свят и едва ли има идеалното време да дариш - но винаги има хора, които се нуждаят от помощ. Когато даряваш, помагаш!

  1. Ползваш данъчно облекчение.

Дарението на финансови средства е чудесен начин да намалиш облагаемата си сума, като опишеш това в данъчната си декларация. Инфо на: http://www.nap.bg/page?id=336

  1. Внасяш значимост в живота си

Когато даряваш пари за благотворителност, получаваш нови възможности да срещнеш нови хора, които вярват в същите каузи, които те вдъхновяват. Ако си изпаднал в монотонност в живота си - лично или професионално, често един акт на дарителство може да те съживи..

  1. Предаваш пример на щедрост на деца си.

Когато децата ти видят, че даряваш финансови средства, те биха били много по-склонни да възприемат това като важен акт, докато растат. Всеки родител би се гордял с деца, у които има ценности.

  1. Мотивираш приятелите и семейството си.

Когато даряваш, твоето семейство и приятели виждат това. Това може да мотивира и тях да се включат. А това би имало още по-осезаем ефект върху каузата.

  1. Осъзнаваш, че всеки малък жест помага.

Когато една кауза търси 10 000 лева, които ти не можеш да дариш, не се отказвай! Твоето дарение е значима част. Когато много хора дарят по малко винаги е достатъчно!

  1. Подобряваш уменията си да управлявате личните си финанси.

Ако даряваш ежемесечно определена сума в подкрепа на организация или кауза, това може да те мотивира да бъдеш по-внимателен към собствените си финансови средства, за да си сигурен че няма да изостанеш с месечните си дарения. Всичко, което те провокира да обръщаш повече внимание на банковата си сметка, е нещо добро - особено когато помага на нуждаещи се.

  1. Даряваш, независимо, че нямаш време да бъдеш доброволец.

Ако си твърде зает да полагаш доброволен труд или да осъществяваш дарения под друга форма, даряването на финансови средства е идеалното решение. Никога не мисли, че не можеш да подобриш живота на някой или на самия свят, ако твоя личен или професионален график е свръх натоварен.

Ако знаеш и за други положителни факти и ефекти от даряването на финансови средства, сподели ги с нас или ДАРи в подкрепа на каузата “за неотложно лечение на жена в криза”, подкрепяна от Сдружение “Самаряни”!

Необходими: 1 000 лв.
10% Дарени: 100 лв.
Направете дарение за тази кауза
Как ще направите Вашето дарение? *
Каква сума бихте искали да дарите? *
Моля, въведете Вашата сума в следния формат: 5, 10, 25.50 и изберете предпочитана валута.