Този Интернет сайт използва Comodo SSL сертификат за сигурност, с който се гарантира напълно безопасността на всички онлайн дарения и плащания.

View your shopping cart.

Стандарти за добро управление на гражданска организация

ДОБРОволно за кауза!

Дарения

 

 

Да бъдеш активен може да бъде твоята мисия!

Даването е като получаването, само че още по-хубаво, стига да имаш добри съмишленици.

Независимо дали вярваш или не, че "всеки може да промени света", така или иначе промяната се случва, докато просто добротворстваш. Стига да осъзнаеш, че можеш да го правиш. А ти можеш! Можеш да помагаш и подкрепяш, допринасяйки смисъл и за самия себе си.  С нас би могъл да намериш своя начин да осъществиш желанието си да помагаш на хората... Може би, ще откриеш добра идея, в която да инвестираш и добри партньори, с които да я реализираш.

Всеки е способен на удивителни неща, независимо дали дарява лист или цял скицник, лев или 100 лв., час или цял ден, една идея или цял проект, вдъхновение, участие в благотворително събитие...

Да подкрепиш дейността на "Самаряни" може да бъде точно твоето нещо, твоята кауза! Ние работим за децата и семействата в риск. Помогни ни да го правим възможно най-добре. Как? Предлагаме ти безброй начини да добротворстваш с нас. Разгледай и подкрепи!

Каузи

Да подкрепим още една жена, напускаща Кризисния център!

Дари!
За да подкрепим още една жена, която напуска Кризисния център "Самарянска къща" и тръгва по пътя на живота си, заедно с трите си деца, отново се обръщаме с молба за дарителство!
Младата жена, която преди четири месеца е взела решение да спре да търпи насилието, настанило се в живота й от дълги години, получи специализирана подкрепа по време на своя престой в Кризисен център Самарянска къща" и вече има визия за себе си и децата относно бъдещето, което желае да изгради. Тя намери къща, където да живеят заедно.

Mобилен телефон, който ще промени света на едно момче

mobilen telefon

През м. Декември едно момче дойде в Наблюдавано жилище - Стара Загора... Не просто дойде, за да ползва поредната социална услуга, дойде, за да се изправи пред предизвикателството и да застане лице в лице с живота..., но този път не сам, а подкрепен от екипа на Сдружение "Самаряни". В продължение на 8 години социалните работници и психолози от Наблюдавано жилище-Стара Загора са придружили 38 млади хора да се подготвят, да изградят умения, да опитат и да продължат смело, самостоятелно напред... Затова и в срещата си с това момче специалистите вярват, че той ще се справи добре.

Дарителска инициатива за набиране на играчки и книжки

Къщата за семейството и общността

Дарителска инициатива за набиране на играчки и книжки за попълване на набора от образователни и дидактически материали, развиващи умения за игра на деца от 0 до 5 г.

Чували ли сте за Къщата на семейството и общността?

:) НЕ?!

Призив за дарителство

Дари

Днес, в “Самаряни”, започваме деня с нов призив за финансова подкрепа! Жена, която се намира в изключително кризисна ситуация в живота си, има спешна нужда от финансова подкрепа за неотложно лечение!

Всеки от нас може да изрази своята подкрепа чрез финансово дарение на следната дарителска сметка:

Банка: УниКредит Булбанк АД - клон Стара Загора
Получател: Сдружение “Самаряни”
Сметка в BGN (IBAN): BG83UNCR70001520533134
BIC (SWIFT): UNCRBGSF

Основание на дарението: За неотложно лечение на жена в криза.

Дари там, където има най-голяма нужда сега

Засаждай нищо друго освен любов!

Да подкрепиш дейността на "Самаряни" може да бъде твоята кауза! За да помагаме още по-добре на децата и техните семейства, ние се нуждаем от подкрепата ти. Сега можеш да дариш, без да посочваш конкретна кауза, за да помогнеш там, където има най-голяма нужда.

Дарители

Люба Маринова-Петкова в подкрепа на децата

Люба Маринова-Петкова

Люба Маринова-Петкова е винаги е там, където има нужда. Като собственик на книжарници "Мистрал" в град Стара Загора, Люба е един от най-редовните ни дарители, които подкрепят различни направления от нашата дейност.

ПЛАМЕН МАТИНСКИ ПОДКРЕПИ "САМАРЯНСКА КЪЩА"

Пламен Матински подкрепи "Самарянска къща"

Пламен Матински, земеделски производител в района на Бяла Слатина, подкрепи кризисен център "Самарянска къща" за жени и деца, пострадали от насилие, с финансовата помощ от 500 лв.

Ангели-хранители помагат на децата

Kids Care в действие

Често ангелите-хранители на българските деца живеят далеч от родината си...

Такъв е примерът с Деси Ламбина и нейните приятели от Kids Care - българи, живеещи в Обединеното кралство, непримиримо борещи се за по-добър живот на изоставените деца тук...

Дари

Банкова сметка

Бихте желали да дарите финансови средства в подкрепа на някоя от нашите каузи..

Доброволен труд

Доброволчеството за нас в "Самаряни" е от изключителна важност, поради огромния социален принос, който дареният труд носи.

В натура

сърцеAко притежаваш ненужни, но все още използваеми и приветливи вещи – дрехи, мебели, детски пособия и игри, книги, техника и много други – сподели ги с другите, които имат потребност от тях! 

сърцеАко си собственик или ръководиш успешен бизнес и желаеш да подпомогнеш някоя от социалните услуги, които управляваме, би могъл да правиш еднократни или регулярни дарения в натура. Така заедно ще допринесем за    подобряване на живота и здравето на уязвими хора от нашето общество.

Посети нашия офис

Имаш конкретни идеи и предложения как можеш да подкрепиш някоя от каузите ни? Заповядай в нашия офис, който се намира в град Стара Загора, бул. "Патриарх Евтимий" №57 (вход от ул. "Братя Жекови") и ни ги сподели.

Вратите на самарянския офис са винаги отворени за усмихнати и позитивни хора с плам и ентусиазъм за добротворстване. Очакваме твоите свежи идеи и добри предложения. 

Купи мед, подкрепи дете!

С покупка, на който и да е от продуктите с търговска марка "Мед за всяка лъжица", ти подкрепяш дете в риск. 

Сподели с приятел

Свободното споделяне на мисли и идеи помага много за тяхното развитие и подобряване. Споделяйки своите идеи, днес е много по-лесно да намериш съмишленици. Заедно те се допълват и всичко се случва!

"Самаряни" улесняват споделянето на доброта!

Изпрати пощенски запис

За да дарите чрез пощенски запис е необходимо да посетите някой от клоновете на "Български пощи" и да попълните стандартна бланка "Пощенски запис".

Заяви директен дебит

Можете да станете редовен дарител на "Самаряни", като дарявате малки суми месечно. Вашите 5, 10, 20 или повече лева... могат да направят възможни големи промени за по-добър живот на децата и семействата в риск. Благодарение на банковата услуга директен дебит, Вие можете да дарявате за нашите каузи лесно, без да се налага да отделяте време и допълнителни ресурси. Всичко, което трябва да направите е да посетите клон на Вашата банка, в която имате сметка и да заявите желанието си да изпозлвате услугата директен дебит.

Социален маркетинг

Обяви

Чифт гуменки за момче

гуменки

Приятели, отново имаме нужда и бързаме да я споделим с Вас!

Търсим чифт гуменки №42 за момче, което подкрепяме по пътя му към самостоятелния му живот.

Ще се радваме да бъдем свидетели на щастието, което изпълва сърцето на дарителя и на надарения. Стотици пъти сме ставали свидетели на радостта, която изпълва сърцата на даващия и получаващия. 

Можете да се свържете с нас на тел.: 042/621 083 или да ни пишете в социланите мрежи.

Благодарим Ви отново!

Обява за социален сътрудник в Кризисен център

кризисен център

Обявление за свободно работно място №011/06.03.2017 г.

Социален сътрудник в Кризисен център

социален сътрудник

Обявление за свободно работно място №014/26.07.2017 г.

Социален сътрудник

внучето на баба

Обявление за свободно работно място №017/22.01.2018 г.

Помощ за училище

Помощ за училище

Търсим доброволец, който да помага два или три пъти седмично в рамките на час и половина на дете в 3-ти клас, настанено в Кризисен център", за подготовка на домашните му и наваксване на пропуските! Всеки, който има желание да предава знания, дори без да е професионалист, е подходящ за тази важна позиция!