Децата от ПГ “Радост” помагат за лечението на Митко

деца помагат на Митко

Добротворците: Децата, родителите и техните учители от подготвителна група “Радост” при ДГ "Светулка".

Добротворството: 29 деца, техните родители и техните учители г-жа Василева, г-жа Славова и пом.-възпитателя Дими от подготвителна група “Радост” в ДГ "Светулка", гр. Стара Загора  даряват средства за лечението на Димитър Белев. Инициативата се ражда от родителите на бъдещите първокласници. Те решават единодушно, че вместо да купуват подаръци на малчуганите за завършването на предучилищната, ще дарят средствата за благотворителна кауза. Една майка разказва за Митко и всички “прегръщат” каузата на малчугана, който е почти на 6 год. и страда от вторична генерализирана дистония с нарушени двигателни умения. Не е  самостоятелен и има нужда от специални грижи. В България му е направена операция, която се оказа неуспешна. Надеждата за Митко е да замине за чужбина възможно най-скоро, където да бъде направена операция (дълбока мозъчна стимулация), с надежда за положителен ефект.

Дарителската инициатива сред децата от “Светулка” не преминава под формата “да съберем пари за…” Родителите инициират специално време, в което децата да поговорят за дарителството, какво точно представлява то и какъв е неговият смисъл и ценност. Децата разбират, че с този техен жест те ще променят нещо в живота на Митко, че така те участват във важни житейски процеси.

При срещата си с Митко, за да бъдат връчат събраните от инициативата средства в размер на 180,00 лв, децата разбират и за най-голямата мечта на малчугана -  да може да бяга и да ходи на училище.

“Ако една такава дарителска инициатива стане традиция - при завършване на  детската градина, училище или др., вместо децата да получават подаръци, те да направят, подарък или жест към някой друг в тяхната общност, придружено с дискусия за самарянството, дарителството, добротворството, много деца ще се усмихват щастливо.”, споделя г-жа Венелина Димова, свързала каузата на Митко с дарителството на децата от ПГ “Радост”.

Номинацията получихме от: Венелина Димова

Ако искате и Вие да помогнете на Митко, може да го направите на:

Димитър Димитров Белев
Първа Инвестиционна Банка (Fibank)
IBAN: BG97FINV91501316801801
BIC: FINVBGSF