МОНИКА, КОЯТО ПОБЕДИ БОЛЕСТТА И СЕ ПРЕВЪРНА ВЪВ ВДЪХНОВИТЕЛ ЗА МНОГО СТРАДАЩИ ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ

Моника

Добротворецът: Моника Маринова от Стара Загора

Добротворството: Познаваме Моника чрез нейния успех в борбата й с болестта и здравната система. Днес тя се радва на щастливото си семейство.

Моника оздравя благодарение на приятели, близки и непознати дарители от цяла България. След тежката диагноза „Киста на Тарлов“, младата жена премина през ада. Успешната операция беше направена на 30 септември 2015 г. в Кипър. Тя стана възможна благодарение на помощта на добри хора, след като неколкократно Здравната каса бе отказала средства за това лечение.

Въпреки всички трудности, младата жена намира сили да помага и на други, изпаднали в затруднение.

Заедно с други доброволци, Моника участва в кампанията за 28-годишната Ива от русенското село Тръстеник, която също като нея е прикована към инвалиден стол, след тежка катастрофа. Освен на Ива, Моника помага с организация и провежда благотворителни търгове и базари за 5-годишния Тео, който е диагностициран с тумор на мозъка, ПНЕТ – много рядък и агресивен.

Освен тези кампании, Моника има успешно приключени кампании за Женя Стоенчева от Пловдив с „Киста на Тарлов” и за Емо от Варна със Сарком на Юинг. И двамата са вече здрави.

Именно заради несломимия дух и борбеността й Моника заслужава да бъде „Добрият самарянин” 2017

Номинацията получихме от Николина Николова, редактор електронна медия, stz24.com и Гергана Пейчева, Дарик радио-Стара Загора