Категории

Автори

Вдъхновения от неизвестен автор

Състраданието не означава, Неизвестен автор

Състраданието не означава, че трябва да променим нещата – повечето пъти не можем. Това, от което човек повече се нуждае понякога, е не разрешение на проблема, а съчувствие и разбиране. Когато не можем да променим нещо, е дори още по-важно да проявяваме състрадание.

Да издигнеш някоя душа над естественото й равнище, Неизвестен автор

Да издигнеш някоя душа над естественото й равнище е опасно. Като изворите, душите имат свои собствени източници и насилването им отвъд техните граници е против природата, следователно то е опасна стъпка. Щом една душа бъде насилена, тя се стреми отново към своето ниво и се разпада, понеже бива разкъсвана между по-високото и по-ниското равнище, а това също е опасно. Истинска мъдрост е да прецениш качеството на душата и да я оставиш да живее там, където е мястото й.

НАУЧИХ, че дори когато мислиш, Неизвестен автор

НАУЧИХ, че дори когато мислиш, че нямаш какво повече да дадеш, когато приятел повика за помощ, ти ще намериш сили да помогнеш.

Човек, който не може да приеме, Неизвестен автор

Човек, който не може да приеме краха на своите планове и надежди, който вътрешно не може да приеме и да прости предателството, непочтеността, несправедливостта, краха на идеалите си, поругаването на духовността – този човек върви право към тежко заболяване и смърт.

Научи ме да не искам непостижимото, Неизвестен автор

Научи ме да не искам непостижимото и да не плача за непоправимото.

"Ти виждаш нещата и питаш "защо?"..., Неизвестен автор

"Ти виждаш нещата и питаш "защо?". Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "защо не?""

Посредствеността не разпознава нищо, Неизвестен автор

Посредствеността не разпознава нищо по-висше от себе си. Талантът веднага разпознава гения.

Ако нямате правилна представа за себе си, Неизвестен автор

Ако нямате правилна представа за себе си, вие сами привличате това, което изопачената ви представа предизвиква.

НАУЧИХ, че семейството ти няма винаги да те подкрепя, Неизвестен автор

НАУЧИХ, че семейството ти няма винаги да те подкрепя. Може да изглежда странно, но хора, с които не си роднина, могат да се грижат за теб и да те обичат и да те научат отново да вярваш на хората. Семействата не са биологични.

Ако помагате от любов, Неизвестен автор

Ако помагате от любов, това значи, че няма да натрапвате помощта си, няма да се ядосвате, ако тя не бъде приета, няма да съдите, ако ви обидят и оскърбят, след като са се възползвали от помощта ви. И понеже когато тръгвате от любовта, а не от духовността, няма да сте зависими от човешките ценности, желанието ви да помогнете няма да навреди нито на вас, нито на другите.