Категории

Автори

Библията

Любовта дълготърпи и е милостива, Библията

"Любовта дълготърпи и е милостива, любовта не завижда, любовта не се превъзнася, не се гордее, не безобразничи, не търси своето, не държи сметка за зло, не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, всичко премълчава, на всичко хваща вяра, всичко търпи. Любовта никога не отпада."

А вярата е даване на твърда увереност, Библията

"А вярата е даване на твърда увереност в онези неща, за които се надяваме, убеждения за неща, които не се виждат."

Понеже Бог не е пратил Сина Си на света, за да съди света, Библията

"Понеже Бог не е пратил Сина Си на света, за да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него."

защото Бог толкова възлюби света, Библията

..."защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот."

Обърнах се и видях под слънцето, Библията

„Обърнах се и видях под слънцето, че надбягването не е на леките нито боят на силните, нито хлябът на мъдрите, нито богатството на разумните, нито благоволението на изкусните, а на всички тях се случва според времето и случая. Защото и човек не знае времето си, както рибите, които се улавят в жестока мрежа и както птиците се улавят в примка, така се улавят човеците в лошо време, когато то внезапно ги връхлети. И това видях като мъдрост под слънцето (и тя ми се видя голяма).”

Да! И в долината на мрачната сянка, ако ходя, Библията, Псалми 23:4

"...Да! И в долината на мрачната сянка, ако ходя, няма да се уплаша от зло; защото Ти си с мене; Твоят жезъл и Твоята тояга, те ме утешават..."

Сърце чисто сътвори в мене, Боже, Библията, Псалми 51:10

"Сърце чисто сътвори в мене, Боже...!"