Категории

Автори

Обич

Обичай ближния си като самия себе си, Пърл Бък

„Обичай ближния си като самия себе си“. Нека кажем по-добре : „Познай ближния си като самия себе си“. Значи – разбери неговите болки, схвани положението му, отнеси се към неговите грешки със същото внимание, както към своите. Не го осъждай за това, за което не осъждаш и самия себе си. Това е значението на думата „Обичай“.

За да обичаш каквото и да е, Честертън

За да обичаш каквото и да е, трябва да съзнаваш, че може да го загубиш.

От успеха получаваш много неща, Сам Голдуин

От успеха получаваш много неща, но не и онова велико вътрешно чувство, което ти носи обичта.

Приключих вече с големите дела, Уилям Джеймс

Приключих вече с големите дела и великите планове, с важните начинания и невиждания успех. Сега държа на онези малки и невидими човешки сили на обич, които действат от човек на човек, като пълзят през пукнатините на света подобно на мрежа от коренчета или текат по капилярите като водата, която, ако и бъде дадено достатъчно време, ще срине и най-коравите паметници на гордостта.

В един много тежък период от живота ми, Случайни прояви на доброта

В един много тежък период от живота ми някой бе свирил на пиано за мен и се бе записал на телефонния секретар. Почувствах се много обичана, а така и не разбрах кой е бил.

Намери време да си дружелюбен, Стара английска поговорка

Намери време да си дружелюбен - това е пътят към щастието. Намери време да мечтаеш - така впрягаш в живота си звездите. Намери време да обичаш и да бъдеш обичан - това е право на боговете. Намери време да се огледаш - времето е твърде кратко за себелюбие. Намери време да се смееш - това е музиката на душата.

Животът е кратък и ние нямаме много време, Хенри Фредерик Еймиъл

Животът е кратък и ние нямаме много време да радваме сърцата на онези, които пътуват в мрака с нас. О, побързай да обичаш! Побързай да бъдеш добър.

Никога не преставай да се усмихваш, Габриел Гарсия

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Да прегръщаш е нещо напълно естествено, Джак Канфийлд

Да прегръщаш е нещо напълно естествено - екологично чисто, с естествена сладост, без пестициди, без консерванти, без изкуствени съставки и е 100% здравословно!!!

Ти имаш нужда от нейната сила, „Едно”, Ричард Бах

„Ти имаш нужда от нейната сила. Тя има нужда от твоите крила. Заедно, вие ще летите!”