Категории

Автори

Свобода

Както човешката свобода е крайна, Виктор Франкъл

Както човешката свобода е крайна, защото човек е по-малко от всичко друго всемогъщ, също толкова крайна е и човешката отговорност, защото той не е и всезнаещ и най-доброто, което може да стори, е да действа по съвест.

Но не виждам смисъл, затова и не се опитвам, Изповед на един ручей

Но не виждам смисъл, затова и не се опитвам да посея семето на безсмъртието си в душите на слепите, защото знам, че те мразят да мислят. Искам реално безсмъртие, не такова на хартия, или което е още по-зле, само в мислите на безмозъчните! Искам свобода за мислите, чувствата, мечтите, сънищата, за себе си .. СВОБОДА.....

Защо, Джон, защо? – попита го майка му, Ричард Бах

„Защо, Джон, защо? – попита го майка му. – Защо ти е толкова трудно да бъдеш като останалите пти¬ци от ятото? Защо не оставиш ниското летене на пеликаните и албатросите? Защо не ядеш, синко? Станал си само пера и кости!”

Ние сме свободни да отидем, кьдето искаме, Ричард Бах

„Ние сме свободни да отидем, кьдето искаме, и да бъдем това, което сме” – отговори Джонатан. Той се вдигна от пясъка и полетя на изток, към родните брегове на Ятото.”

Когато хората са свободни да правят това, което им харесва, Ерик Хофър

Когато хората са свободни да правят това, което им харесва, те обикновено се имитират един друг. Човекът е единственото създание, което отказва да бъде това, което е.

Страхът иска да бягаш от нещо, Джон Мейсън

Страхът иска да бягаш от нещо, което не те преследва.

Kогато хората действат заедно, Едмънд Бърк

Kогато хората действат заедно, свободата означава власт.

Последствията от свободата за индивидите е, Едмънд Бърк

Последствията от свободата за индивидите е, че могат да правят каквото им харесва; ние трябва да видим какво ще им се хареса да правят, преди да рискуваме да им поднесем поздравления, които бързо могат да се превърнат в оплаквания.

Свободата е...

Свободата е на върха на копието!

Работи, сякаш не ти трябват пари!..., Неизвестен автор

Работи, сякаш не ти трябват пари! Танцувай, сякаш никой не те гледа! Обичай, сякаш никога не си бил нараняван!