Новини

Време е за лятно геройство!

Круводаряване

За 26-ти пореден път Сдружение “Самаряни” и Регионалният център по трансфузионна хематология-Стара Загора ще реализират съвместна кръводарителска акция в Стара Загора.

Август е! Най-любимият летен месец. Но дори и през лятото, нуждата от доброволно дарена кръв няма ваканция! Докато всички ние се наслаждаваме на летните мигове, в някоя болница има човек, нуждаещ се от преливане на кръв!

В Стара Загора започват превантивни дейности

превенция на ХИВ

На 14 август се проведе първата работна среща на ръководството на Регионална здравна инспекция-Стара Загора с представители на Областна администрация, Община Стара Загора, ОДМВР - Стара Загора, Сдружение "Самаряни" и Сдружение "Свят без граници" в изпълнение на дейностите по Националната програма за превенция и контрол на HIV и сексуално предавани инфекции за периода 2017 - 2020 г.

Предстои да бъдат определени теренни работници от двете неправителствени организации, които са обучени по програмата на Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.

Децата от ПГ “Радост” помагат за лечението на Митко

деца помагат на Митко

Добротворците: Децата, родителите и техните учители от подготвителна група “Радост” при ДГ "Светулка".

Социален сътрудник в Кризисен център

социален сътрудник

Обявление за свободно работно място №014/26.07.2017 г.

Виктор Драголов, който подкрепя деца със зрителни нарушения

брайлова машина

Добротворецът: Виктор Драголов, общински съветник, гр. Стара Загора

Добротворството: Виктор Драголов дарява брайлова машина на Ресурсен център - Стара Загора, като не спира до там.

Всичко започва, когато Виктор става посредник на доброто между приятели и нуждата от брайлови машини в старозагорско училище, в което учат незрящи деца. С негова помощ една брайлова машина намира своя дом в Ресурсния център в Стара Загора и към днешна дата помага на децата със специални потребности да се учат на писмо и четмо.