Новини

Нова Терапевтична програма за деца за справяне с насилие

Терапевтична програма за деца за справяне с насилие

На 19.10.2017 г. (четвъртък), в Зала на 2 на Община Стара Загора, на междуинституционална информационна среща Сдружение “Самаряни” представя своята нова Терапевтична програма за работа с деца за справяне с насилие.

Четвъртокласниците - наши приятели...

на гости

Винаги, когато посетим нашите приятели от ОУ "Христо Ботев", с. Братя Кунчеви, тази година четвъртокласници, сме вдъхновени от ентусиазма на децата и техните учители да достигнат високите цели, които си поставят.

Кръгла маса по проблемите на детското насилие

кръгла маса

Екип от Сдружение "Самаряни" участва в организираната от клуба на жените социалистки кръгла маса на тема "Отговорното родителство", състояла се на 09.10., в зала 2 на х-л "Верея". Кръглата маса обедини опита на специалисти, работещи с деца, преживели насилие от Кризисен център "Самарянска къща", детски психолози, педагогически съветници, родители, педагози, социални работници и др.

Международен ден на ненасилието

ненасилието

"Насилието е оръжието на слабите; Ненасилието – на силните.” Махатма Ганди

Преди 149 години, на 2 октомври, се ражда Махатма Ганди, известен индийски адвокат, политик, пацифист, борец за човешка свобода и духовен водач на индийското движение за независимост.

"Светлина" дариха на деца, преживели насилие

дарение

Детски дрехи, обувки, пантофки и плюшени играчки дариха от Детска градина № 10 "Светлина" на децата от Кризисен център "Самарянска къща". Дарителският жест свърза родители, деца и педагогически екип на детската градина с децата, преживели насилие и бе ясно послание за подкрепа в трудент момент в детския живот.

Сдружение "Самаряни" благодари на своите дарители за жеста на добротворство!

***