Новини

Кризисен център „Самарянска къща“ навършва 14 години!

14 години Самарянска къща

На 14 януари, 2018 г., Кризисният център "Самарянска къща", управляван от Сдружение „Самаряни“, ще отбележи своя 14-ти рожден ден!

Една от най-ранните и основни програми, по които организацията развива своята дейност, е Програма “Закрила и подкрепа на жертви на насилие”. Тя обхваща изпълнението на общо 18 различни проекта, като стартира през 2004 г. с разкриването на най-големия в страната, 18-местен, Кризисен център “Самарянска къща”.

Mобилен телефон, който ще промени света на едно момче

mobilen telefon

През м. Декември едно момче дойде в Наблюдавано жилище - Стара Загора... Не просто дойде, за да ползва поредната социална услуга, дойде, за да се изправи пред предизвикателството и да застане лице в лице с живота..., но този път не сам, а подкрепен от екипа на Сдружение "Самаряни". В продължение на 8 години социалните работници и психолози от Наблюдавано жилище-Стара Загора са придружили 38 млади хора да се подготвят, да изградят умения, да опитат и да продължат смело, самостоятелно напред... Затова и в срещата си с това момче специалистите вярват, че той ще се справи добре.

Часът на добротворците

добро

За седма поредна година Церемонията по връчване на Годишните награди "Добрият Самарянин" превърна вечерта на добротворството в светъл празник.

Стартира първата терапевтична група за деца за справяне с насилие

Терапевтична програма

В рамките на Терапевтичната програма за деца за справяне с насилие, в Сдружение "Самаряни", стартира първата група за деца на възраст 7-8 години. Новата зала, специално оборудвана в Консултативно-информационен център "Самаряни" за Програмата, бързо се превърна в място за игри, насърчаващи децата чрез метода "Психодрама" да се превъплатят в свой любим образ и да си взаимодействат със своите връстници.

Момче и момиче стартират своя самостоятелен живота чрез Наблюдавано жилище

Наблюдавано жилище

В рамките на 4 дни Наблюдавано жилище-Стара Загора стана нов дом за 23-годишен младеж и 18-годишно момиче. За своя нов и самостоятелен живот младите хора предпочетоха подкрепата на Сдружение "Самаряни", за да придобият увереност в първите си стъпки за търсене на работа, придобиване за необходими житейски умения и справяне с предизвикателствата на социалната среда.