Новини от Декември 2016

Благотворителен базар в подкрепа на деца от Кризисен център "Самарянска къща"

базар

Отново сме зарадвани от жестове на добротворство, дарителство и доброволен труд!

Парти за децата от "Самарянска къща" с Дядо Коледа и Снежанка

Дядо Коледа

Днес, уморен след толкова дълъг път и толкова много разнесени подаръци, белобрадият старец дойде и на едно специално парти в Сдружение "Самаряни". Донесе цяла шейна подаръци и бе изненадан от децата, които го очаквахе не само с нетърпение, но и с много песни и стихове, специално подготвени за него.

Информационна кампания, популяризираща услугата Наблюдавано жилище-Стара Загора

Наблюдавано жилище

На 22 декември се проведе информационна кампания сред жителите на с. Братя Кунчеви, общ. Стара Загора, с цел популяризиране на предоставяната от Сдружение "Самаряни" услуга "Наблюдавано жилище" - Стара Загора. Разпространени бяха и информационни брошури на ключови административни места - в кметството, пощата, училището и др. 

Подаръци за "внучетата"

Внучето на баба

През този Декември, Дядо Коледа имаше специална мисия - да зарадва всички "внучета" и да благодари на техните "баби", станали близки, благодарение на проекта на Сдружение "Саматряни" и CHICHO Foundation, Холандия - "Внучето на баба".

Перфектният подарък - двадесет и първа кръводарителска акция

Кръводарител

18 души участваха в кръводарителската акция на Сдружение "Самаряни", 16 от тях кръвоДАРиха, 2-ма, от които за първи път в живота си. В изключително рождествена и лъчезарна атмосфера дарителите направиха перфектния подарък за това Рождества на хора, които не познават. За участниците в кръводарителската акция се грижиха професионалистите от Районен център по трансфузионна хематология, гр. Стара Загора, както и самарянските доброволците Марина Димитроваи Десислава Георгиева.