Новини от Февруари 2017

Кецове... и добротворство

Дари!

Преди седмица, той бе настанен в услугата ни "Наблюдавано жилище". Беше само с раница в ръка... на прага на своя нов, самостоятелен живот! След първите опознавателни срещи стана ясно, че младото момче има нужда от обувки. Тези, с които е дошъл, единствените му, вече са скъсани.

Днес се обръщаме отново към Вас с молба за дарителска подкрепа - за чифт кецове №43...

Международен ден на редките болести - 28 февруари

Редки болести

За седма подредна година Сдружение „Самаряни” заедно с Асоциацията на студентите медици – Стара Загора, Национален алианс на хора с редки болести, родители, деца, пациенти и доброволци обединяват усилия и организират редица прояви във връзка с 28 февруари – Международния ден на редките болести.

Мартенски благотворителен базар "Късмет и берекет"

Базар

По покана на нашите партньори - КонтурГлобал, ние от Самаряни участвахме в организирания от тях мартенски благотворителен базар "Късмет и берекет". Една прекрасна пролетна инициатива, която ни позволи да покажем и предложим благотворително разнообразни творчески произведения, сътворени от доброволци, служители, деца, жени, младежи, които подкрепяме. Успяхме да предствим нашия мед, рисувани керемиди, ръчно изработени картички, рисувани чаши, възглавнички с ангелски крила и др. и на благотворителната инициатива в гр.

Работна среща

среща

Г-жа Иванка Иванова-Попова, председател на УС на Сдружение "Самаряни" и г-жа Илина Терзиева, координатор на Кризисен център "Самарянска къща" участваха в работна среща на тематични работни групи „Семейство“ и „Здраве“ на Национална мрежа на децата, провела се на 23 и 24 февруари, в гр. Казанлък.

Keep calm and прескочи насилието!

#rozovaflanelka

За втора поредна година Сдружение "Самаряни" инициира кампания в Международния ден на розовата фланелка под мотото "Keep calm and прескочи насилието!". На 22 февруари, един ден в розово, екипът на Кризисен център "Самарянска къща" ще проведе инициативи с учениците от СУ "Иван Вазов". По интерактивен начин ще бъдат провокирани младите хора да изразят своята позиция срещу "тормоза" в училище. Снимки с лични послания, балони в небето с добри думи, розови тениски оригами са малка част от провокиращите позиция идеи, подготвени от организатори и доброволци.