Новини от Май 2017

Програма "Сигурен старт"

Сигурен старт
Г-н Пенчо Минакиев, старши социален работник от "Наблюдавано жилище" - Стара Загора участва в организираната от Фондация Лале  среща с г-жа Мария Хецог за представяне на Програмата "Сигурен старт в Унгария".
 

Време е да отворим номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин” за седми пореден път!

Часът на добротоворците

Време е!

Предстои отварянето на Номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин” 2017 г. Пощенската кутия на доброто ще бъде официално отворена за получаване на номинации на добротворците на съвремието ни, на 31 май, в 11:00 часа, пред Часовниковата кула на Централна поща - гр. Стара Загора. Възможността за номиниране ще продължи до 1 ноември, включително, а Церемонията по връчването на Годишните награди „Добрият Самарянин“ е планирана за 14 декември.

Изрази съпричастност!

АНТИСПИН кампания

Доброволци от клуб "Зараза" към Сдружение "Самаряи" в партньорство със студентите-медици от АСМБ-Стара Загора и Регионална здравна инспекция проведоха АНТИСПИН кампания, за да отбележат Световния ден на съпричастност със засегнатите от HIV/СПИН.

На 18 май, доброволците привлякоха общественото внимание, като раздадоха червени лентички и информационни материали в Медицинския факултет на Тракийски университет, където през 2016 г., бе оформена и цветна лехата от хризантеми, засята под формата на червена панделка.

Да подкрепим още една жена, напускаща Кризисния център!

Дари!
За да подкрепим още една жена, която напуска Кризисния център "Самарянска къща" и тръгва по пътя на живота си, заедно с трите си деца, отново се обръщаме с молба за дарителство!
Младата жена, която преди четири месеца е взела решение да спре да търпи насилието, настанило се в живота й от дълги години, получи специализирана подкрепа по време на своя престой в Кризисен център Самарянска къща" и вече има визия за себе си и децата относно бъдещето, което желае да изгради. Тя намери къща, където да живеят заедно.