Новини от Юни 2017

Обява за сътрудник в Кризисен център

социален сътрудник

Обявление за свободно работно място №013/27.06.2017 г.

ПРИКЛЮЧИ ОБУЧЕНИЕТО ПО ТЕМА "ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ" В ПЪРВО РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ

Обучение

На 19 юни, екипът на Кризисен център "Самарянска къща" бе отново в Първо районно управление - Стара Загора, където приключи обучението по тема "Домашното насилие - форми и динамика; взаимодействие между органите на реда и организациите, работещи с лица, жертви на домашно насилие.”.

Не е нужно да си джедай, за да бъдеш герой! Дари кръв!

Кръводаряване

За пореден път Моята еОбщина, Сдружение "Самаряни" и Районния център по трансфузионна хематология проведоха кръводарителск акция. 21 участници, от които 20 кръводарители, 5 - за първи път. Изключиелно емоционална и дарителска атмосфера цареше по време на акцията. Вкусните домашни благинки, специално приготвени от сърцати хора, допълниха цялостната атмосфера на дарителство и доброволчество.

Старозагорци дариха в подкрепа на деца и жени от Кризисен център "Самарянска къща"

Купи и Дари

През изминалия уикенд, десетки старозагорци участваха в акцията на Сдружение "Самаряни" и Ротаракт клуб-Стара Загора "Купи и ДАРи в подкрепа на жени и деца, преживели насилие!" от Кризисен център "Самарянска къща". Много хора, пазарувайки за себе си или своя бизнес, специално закупиха и дариха храни и хигиенни материали от препоръчителния списък на акцията, като информирайки се за каузата, изразиха съпричастност на дело. Артикули от 36 различни вида напълниха до горе дарителския контейнер в магазин Метро, гр.

Обучение по тема "Домашното насилие" в Първо районно управление

обучение

На 12 юни, екипът на Кризисен център "Самарянска къща" проведе в Първо районно управление - Стара Загора първото от поредицата планирани обучения по тема "Домашното насилие - форми и динамика; взаимодействие между органите на реда и организациите, работещи с лица, жертви на домашно насилие.”. В обучението се включиха 25 служители на реда от Управлението, работещи на различни нива.