Новини от Октомври 2017

Доброволчество и цветна подкрепа в Наблюдавано жилище

Булстрад

На 27.10., се проведоха есенни дни на доброволчеството в компанията Булстар. В Стара Загора, представители на компанията положиха доброволен труд на различни места, но петима застрахователи избраха да посветят своето време в Сдружение "Самаряни" на боядисване на помощения в Наблюдавано жилище. С много ентусиазъм и старание бяха боядисани и бе променен облика на четири помещения в двата апартамента.

Стенли, който дарява красота на онкоболни жени

Станимир Нанчев дарява красота на онкоболни жени

Добротворецът: Станимир Начев (Стенли), коафьор от град Казанлък.

Добротворството: Стенли от Казанлък дарява самочувствие и надежда на онкоболни жени вече втора година. Във фризьорското му студио повече от 1000 жени са получили безплатна перука и грим. Номинация за неговото благородно начинание получихме от една от тях. 

Изцеление чрез игра

Психодрама
От 20 до 22 ноември, 2017 г., в гр. София, Радостина Азманова, Психолог - координатор Приемна за подкрепа (ПП) и Терапевтични програми (ТП) и Соня Пенева, Старши социален работник - координатор програма "Закрила и подкрепа на жертви на насилие" (ЗПЖН), Сдружение "Самаряни", участваха в семинар "Изцеление чрез игра. Психодрама с травмирани деца.", с водещ д-р Фабиан Блобел, специалист по детска и юношеска психиатрия и психотерапия в Германия.
 
Психодрама за деца е игрови метод за подобряване на креативността и спонтанността при децата.

Нова Терапевтична програма за деца за справяне с насилие

Терапевтична програма за деца за справяне с насилие

На 19.10.2017 г. (четвъртък), в Зала на 2 на Община Стара Загора, на междуинституционална информационна среща Сдружение “Самаряни” представя своята нова Терапевтична програма за работа с деца за справяне с насилие.

Четвъртокласниците - наши приятели...

на гости

Винаги, когато посетим нашите приятели от ОУ "Христо Ботев", с. Братя Кунчеви, тази година четвъртокласници, сме вдъхновени от ентусиазма на децата и техните учители да достигнат високите цели, които си поставят.