Новини от Ноември 2017

"Любовта не бива да боли!" - 16 дни на активизъм срещу домашното насилие

Любовта на бива да боли

Вече почти 14 години, Сдружение „Самаряни“ работи по проблема домашно насилие. Още през 2004 г. към организацията е разкрит и продължава да функционира Кризисен център “Самарянска къща”, в който се предоставя комплекс от краткосрочни социални услуги, чиято основна цел е да се подкрепи процесът на възстановяване на пострадали от насилие, трафик или друга форма на експлоатация, жени и техните деца, чрез осигуряването на защитена среда и оказването на професионална помощ.

"Сигурен старт" за децата в България

Сигурен старт
На 13 и 14 ноември, 2017 г., в гр.

Седмица на бащата

Седмица на Бащата

Между  6 и 12 ноември 2017 г. , в България, се провежда и отбелязва за пети пореден път Седмицата на Бащата. Това е специално време за бащите и техните деца и е истинско предизивикателство за прекарване на весело и ценно време заедно.

Работна среща за представяне на терапевтична програма

Терапевтична програма

На 08.11.2017 г., от 10:30 до 12:00 часа, в новата Зала за терапевтична работа с деца, в Сдружение „Самаряни“, на работна среща със социалните работници от Дирекция "Социално подпомагане", гр. Стара Загора, екипът на Консултативно-информационен център „Самаряни“ представи своята нова Терапевтична програма за работа с деца за справяне с насилие.
Срещата премина при изключителен интерес и динамична професионална дискусия.

МОНИКА, КОЯТО ПОБЕДИ БОЛЕСТТА И СЕ ПРЕВЪРНА ВЪВ ВДЪХНОВИТЕЛ ЗА МНОГО СТРАДАЩИ ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ

Моника

Добротворецът: Моника Маринова от Стара Загора

Добротворството: Познаваме Моника чрез нейния успех в борбата й с болестта и здравната система. Днес тя се радва на щастливото си семейство.