Новини от Декември 2017

Часът на добротворците

добро

За седма поредна година Церемонията по връчване на Годишните награди "Добрият Самарянин" превърна вечерта на добротворството в светъл празник.

Стартира първата терапевтична група за деца за справяне с насилие

Терапевтична програма

В рамките на Терапевтичната програма за деца за справяне с насилие, в Сдружение "Самаряни", стартира първата група за деца на възраст 7-8 години. Новата зала, специално оборудвана в Консултативно-информационен център "Самаряни" за Програмата, бързо се превърна в място за игри, насърчаващи децата чрез метода "Психодрама" да се превъплатят в свой любим образ и да си взаимодействат със своите връстници.

Момче и момиче стартират своя самостоятелен живота чрез Наблюдавано жилище

Наблюдавано жилище

В рамките на 4 дни Наблюдавано жилище-Стара Загора стана нов дом за 23-годишен младеж и 18-годишно момиче. За своя нов и самостоятелен живот младите хора предпочетоха подкрепата на Сдружение "Самаряни", за да придобият увереност в първите си стъпки за търсене на работа, придобиване за необходими житейски умения и справяне с предизвикателствата на социалната среда.

Любовта не бива да боли!

известни старозагорци

От 27. ноември до 09. декември, всеки ден от 18:00 до 21:00 часа, в кафе-бар “Нашето място” десет известни старозагорци се превърнаха в посланици на каузата "Любовта не бива да боли!" в подкрепа на Кризисен център “Самарянска къща”. Каузата се реализира в рамките на информационната кампания на Сдружение "Самаряни" - "16 дни на активизъм срещу домашното насилие", която е част от световните инициативи за преодоляване на насилието основано на пол.