Новини от Януари 2018

Ново бъдеще за младо момиче

Наблюдавано жилище - Стара Загора

Има тежки житейски съдби, толкова тежки, че когато ги чуеш, срещнеш или се запознаеш с тях, имаш усещането, че това не е истина. Мислиш си, че такава житейска история може да съществува само в книгите, родена от нечия творческа мисъл, за да се засили ефекта от прочетеното... Когато работиш като социален работник, тези истории са реалност и многократно срещаш млади хора, за които това е техния живот...

Дарителска инициатива за набиране на играчки и книжки

Къщата за семейството и общността

Дарителска инициатива за набиране на играчки и книжки за попълване на набора от образователни и дидактически материали, развиващи умения за игра на деца от 0 до 5 г.

Чували ли сте за Къщата на семейството и общността?

:) НЕ?!

Топлина, изплетена от дарителска ръка

Изплети топлина

Днес получихме колет. Кафяв кашон, адресиран до Сдружение "Самаряни". Когато го отворихме, бяхме докоснати от топлина. Меки шалове, красиви шапки, детски чорапи, терлици, ръкавици, от които струеше грижа, любов, внимание, отделено време за някой в нужда... Докосващо и много истинско.

Социален сътрудник

внучето на баба

Обявление за свободно работно място №017/22.01.2018 г.

Кризисен център „Самарянска къща“ навършва 14 години!

14 години Самарянска къща

На 14 януари, 2018 г., Кризисният център "Самарянска къща", управляван от Сдружение „Самаряни“, ще отбележи своя 14-ти рожден ден!

Една от най-ранните и основни програми, по които организацията развива своята дейност, е Програма “Закрила и подкрепа на жертви на насилие”. Тя обхваща изпълнението на общо 18 различни проекта, като стартира през 2004 г. с разкриването на най-големия в страната, 18-местен, Кризисен център “Самарянска къща”.