Новини от Януари 2018

Кризисен център „Самарянска къща“ навършва 14 години!

14 години Самарянска къща

На 14 януари, 2018 г., Кризисният център "Самарянска къща", управляван от Сдружение „Самаряни“, ще отбележи своя 14-ти рожден ден!

Една от най-ранните и основни програми, по които организацията развива своята дейност, е Програма “Закрила и подкрепа на жертви на насилие”. Тя обхваща изпълнението на общо 18 различни проекта, като стартира през 2004 г. с разкриването на най-големия в страната, 18-местен, Кризисен център “Самарянска къща”.

Mобилен телефон, който ще промени света на едно момче

mobilen telefon

През м. Декември едно момче дойде в Наблюдавано жилище - Стара Загора... Не просто дойде, за да ползва поредната социална услуга, дойде, за да се изправи пред предизвикателството и да застане лице в лице с живота..., но този път не сам, а подкрепен от екипа на Сдружение "Самаряни". В продължение на 8 години социалните работници и психолози от Наблюдавано жилище-Стара Загора са придружили 38 млади хора да се подготвят, да изградят умения, да опитат и да продължат смело, самостоятелно напред... Затова и в срещата си с това момче специалистите вярват, че той ще се справи добре.