Новини от Март 2018

"НЕнасилие в моето училище!" в I ОУ "Св. Климент Охридски", гр. Раднево

Терапевтична програма

Децата от 3 "а" и 4 клас, ученици от I ОУ "Св. Климент Охридски", се включиха с огромен ентусиазъм в предизвикателствата, предложени от екипа на "Терапевтичната програма за работа с деца за справяне с насилие" на Сдружение "Самаряни". На 28.03., в рамките на един учебен час, децата от всеки клас имаха възможност да участват в дейности, създаващи атмосфера на екипност и съпреживяване между тях. Те реализираха част от детските си фантазии в пространството на играта, а емоциите им бяха отразение от страна на водещите - Радост и Марчела (Радостина Азманова и Мария Данева).

Майка с две деца има нужда от подкрепа

Дари
След шестмесечен престой в Кризисния център "Самарянска къща", една майка е на прага на нов живот заедно със своите две деца. Поглежда към бъдещето с нова надежда за децата си и за себе си, бъдеще в което домашното насилие няма да е ежедневие, а страхът - няма да бъде техен спътник. Всяко начало има нужда от малко подкрепа. Знаем това, защото ежедневно придружаваме хора, преживели насилие или трафик, в тези нелеки стъпки.

Лабория за НЕнасилие в училище

Лаборатория за НЕнасилие

На 21.03. самарянският екип на "Лаборатория за НЕнасилие" стартира срещите си с ученици в ППМГ "Гео Милев", гр. Стара Загора, в рамките на планираната по проекта кампания “НЕнасилие в моето училище!” 
За да се докоснете до това какво се случи и как протече първата ни среща, споделяме с вас разказ от първо лице, единствено число:

Опит за световен рекорд

Световен рекорд

„Да бъдеш #герой е в твоята #кръв!“ е мотото на Кръводарителската кампания, която се организира от Rotaract club Stara Zagora в партньорство със Сдружение "Самаряни" и Райнния център по трансфузионна хематология за 7-ма поредна година в гр.Стара Загора. 

"Розовата фланелка" в гр. Павел баня

Инициатива за отбелязване на розовата фланелка

Екипът на "Лаборатория за НЕнасилие" посети СУ "Христо Ботев", гр. Павел Баня с инициативата "Ден на розовата фланелка". 19 момичета и 15 момчета от 8 и 9-ти клас, под ръководството на Радостина Азманова, психолог и водещ на тренинги и информационни срещи в училищата по проект “Лаборатория за НЕнасилие”, се впуснаха по стъпките на една истинска история, разказана от 12 годишно момиче, споделящо своята реалност в училище. Младите хора реагираха и споделиха своето мнение и преценка за героите в споделената история.