Новини от Май 2018

Сдружение “Самаряни” отваря номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин” за осми пореден път!

Добротворството създава общности

С малък социален експеримент на тема “Какво е доброто?”, Сдружение “Самаряни” и партньори откриваме номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин”.

Кръгла маса на тема „Трудности в прилагането на Закона за защита от домашното насилие”.

кръгла маса

Людмила Трифонова, старши социален работник и Златомира Колева, социален работник в Кризисен център "Самарянска къща", управляван от Сдружение "Самаряни", взеха участие в кръгла маса на тема „Трудности в прилагането на Закона за защита от домашното насилие”, която се проведе в КСУДС, гр. Стара Загора. В организираната от Института за социални дейности и практики кръгла маса участваха социални работници и психолози, полицаи, съдии, прокурори и лекари, както и две жени, жертви на насилие, които излязоха от анонимност и разказаха своите лични истории.

Търсим социален сътрудник

Внучето на баба

Обявление за свободно работно място № 020/14.05.2018 г.

Как Петя сложи край на насилието в живота си?

Дари за юридическа подкрепа на жени, жертва на насилие!

В един горещ юлски петък, на консултативна телефонна линия - 042/641111, се обажда женски глас. Изпълнена с тревога и страх, жена съобщава, че незабавно трябва да напусне жилището, в което живее заедно с детето си и неговия баща, иначе той заплашва, че ще я убие. Два часа по-късно, на прага на “Самарянска къща”, с посърнало лице, се появява Петя, заедно с едва  2-годишния й син, със зачервени от плач очи. Тя е само на 24 години, а това е поредният път, в който търси съдействие, за да се избави от насилието, оказвано върху нея и сина й.