Новини от Юни 2018

"Къщата на семейството и общността" бе представена в Берлин

Къщата на семейството и общността

Благодарение на Фондация "Лале", представител от Сдружение "Самаряни", част от екипа, реализиращ дейностите в Къщата на семейството и общността в с. Калитиново, посети Берлин от 24 до 27 юни, и участва в заключителната работна среща по проект ЕФФЕКТИ, който се реализира със съфинансиране по програма Еразъм+ на Европейската комисия. В рамките на двудневното посещение участниците от България - екипа на Фондация "Лале", Александрина Вълчева, представител на Омбудсмана на Република България, Райна Димитрова, Център МИР, кв. “Факултета”,  гр.

Да подкрепим майки, отглеждащи сами децата си

Дари!

За пореден път се обръщаме с молба към Вас - Приятели, Добротворци, Дарители, Доброволци...

Отново Ви каним заедно да реализираме значима дарителска инициатива в подкрепа на две жени, самотни майки, и техните четири деца, които преди броени дни получих общинско жилище, и които се опитват, подкрепяйки се да стъпят на крака и да бъдат пример за децата си!

14 юни - Световен ден на доброволния кръводарител, в който благодарим на даряващите живот

Да бъдеш герой е в твоята кръв!

Днес е 14 юни... - Денят на доброволния кръвоДАРител и доброволното кръводаряване.

За нас от Сдружение "Самаряни" това е специален ден, в който желаем да почетем и благодарим на всеки един от 691 - кръводарители, доброволци и участници в организираните от нас и от наши партньори 28 кръводарителски акции от 2008 г. насам.

"Наблюдавано жилище ", гр. Стара Загора - дом за две нови момчета

две момчета в Наблюдавано жилище

"Наблюдавано жилище" - Стара Заора,  стана "дом" за две момчета, съответно на 18 и 20 години, напускащи две различни институци. Те избраха да започнат прехода към своя самостоятелен живот, придружение от екипа от специалисти на Сдружение "Самаряни".

За втора поредна година старозагорци дариха в подкрепа на деца и жени от Кризисен център "Самарянска Къща"!

За втора поредна година старозагорци дариха в подкрепа на деца и жени от Кризисен център "Самарянска Къща"!

От 9 до 11 юни, десетки старозагорци участваха във втората съвместна акцията на Сдружение "Самаряни" и Ротаракт клуб-Стара Загора "Купи и ДАРи в подкрепа на жени и деца, преживели насилие!" от Кризисен център "Самарянска къща". В рамките на 33 часа, 9 доброволци и екипа на Кризисен център “Самарянска къща’ информираха, мотивираха и поканиха хората, пазарувайки за себе си или своя бизнес, специално да закупят и дарят храни и хигиенни материали от препоръчителен списък.