Новини от Август 2018

На разходка с "баба"

Разходка

Щастлив ден е! На разходка в Новия парк са три деца, заедно със своята "баба". Ще си кажете какво толкова, нещо обикновено. Всеки ден баби водят внучета си в парка... Но това се необикновени внучета и необикновена "баба". Те нямат кръвна връзка, но са си много близки. Човек почти не може да разпознае, че не са роднини. Те се познават и са се сближили благодарение на това, че всеки ден прекарват по четири часа заедно. Свързва ги проекта на Сдружение "Самаряни" - "Внучето на баба". На територията на гр.

Търговският регистър се обогати

Търговския регистър

Сдружение "Самаряни" влезе в Търговския регистър! От днес официално всеки може да проследи дейноста на Сдружението ни и да се запознае с цялата ни история, с отчетите ни, с целите ни, със средствата ни, с органите ни на управление и др.

От 1 януари 2018 г. Агенция по вписванията администрира Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Арт-ателие "Рисуване върху чаши"

Арт-ателие

Вторник се превърна в много творчески ден за момичетата, настанени в услугата "Наблюдвано жилище" - Стара Загора. В организираното от стажанката - Мирослава Славова, арт-ателие за рисуване на чаши се включиха и доброволци от Самарянска доброволческа служба. Някои от участниците за първи път опитваха техниката за рисуване върху чаши и бяха много ентусиазирани. Мирка беше чудесен учител и като истински дизайнер насочваше процеса и консултираше всеки идеен проект. Шест бели чаши се превърнаха в истински произведения на изкуството и усмихнаха лицата на творците.

* * *

Горско лятно приключение

Приключение

За първи път в живота си да отидеш на лагер... За първи път, да изживееш емоция, да си на място и сред хора, които след седем дена са ти толкова близки, все едно цял живот са били до теб, да преживееш лагерен огън, да се докоснеш до планината, да пуснеш на свобода птица, да опиташ горски плодове, да твориш, да се ориентираш по карта с компас из непозната местност,... Тези и още много други незабравими емоции изживяха две деца - братче и сестриче, които Сдружение "Самаряни" подкрепя чрез каузата си "Детството не бива да боли".

Стажант в Наблюдавано жилище - Стара Загора

Стаж в Наблюдавано жилище

Сдружение "Самаряни" е любимо място за стаж на студентите, изучаващи различни специалности от социалната сфера...