Новини от Октомври 2018

Призив за дарителство

Дари

Днес, в “Самаряни”, започваме деня с нов призив за финансова подкрепа! Жена, която се намира в изключително кризисна ситуация в живота си, има спешна нужда от финансова подкрепа за неотложно лечение!

Всеки от нас може да изрази своята подкрепа чрез финансово дарение на следната дарителска сметка:

Банка: УниКредит Булбанк АД - клон Стара Загора
Получател: Сдружение “Самаряни”
Сметка в BGN (IBAN): BG83UNCR70001520533134
BIC (SWIFT): UNCRBGSF

Основание на дарението: За неотложно лечение на жена в криза.

Обмяна на опит в Къщата на семейството и общността

Обмяна на опит в Къщата на семейството и общността
КЪЩАТА на семейството и общността в с. Калитиново посрещна част от екипа на Фондация "Конкордия България" в обновената си сграда. Темата на срещата бе обмяна на опит и добри практики между Сдружение "Самаряни" и Фондация "Конкордия". Изключително ползотворно бе участието лично на г-н Иван Костадинов, кмет на с.

Петко Димов, който не се поколеба да се хвърли в езеро “Загорка”, за да извади давещо се дете

Добрият Самарянин

Добротворецът: Петко Димов

Добротворството: Лятна септемврийска вечер е. Езерото “Загорка” е една от любимите дестинации за разходка на старозагорци. Красивите проблясъци на есента могат да бъдат видяни в короните на дървета покрай алеите. Оживено е, защото много хора са излезли да се разходят и да се насладят на красивия залез край езерото.

Янко Янков, който помага и спасява хора в беда

Добротворството

Добротворецът: Янко Янков

Добротворството: Няколко са забелязаните добротворства, които направиха г-н Янко Янков част от конкурса "Добрият Самарянин" - подкрепа за осъществяване на лечението на млада жена, помощ към възрастен мъж за възстаноявяване на щети от тежък инцидент с газова бутилка и спасяване на бездомен мъж от премръзване. 

Самарянска "Памперс Банка" с нова инициатива за дарения

Памперс банка

Скъпи приятели, майки, татковци, баби, дядовци,
скъпи старозагорци, 
Преди три години бе открита Самарянската “Памперс банка” - банка за пелени, памперси, детски шишета, биберони, бебешки адаптирани млека и изобщо аксесоари, необходими за първите стъпки в живота на едно бебе. Тогава набрахме доста от търсените от нас неща. Използвахме ги по предназначение, но ето че банката отново има нужда от попълнения!