Новини от Март 2019

В живота напред с увереност...

НЖ

През м. Март две момчета от "Наблюдавано жилище" - Стара Загора поеха своя самостоятелн път в живота.

Получената подкрепа и услуги по време на техния предстой в "Наблюдавано жилище" способстваха за подобряване на уменията им за самостоятелен и независим живот и им предоставиха нови възможностите за справяне и преодоляване на трудностите, които биха срещнали. И двете момчета работят и са открили своята професионално поприще, благодарение на съдействието на специалистите, работещи в социалната услуга на Сдружение "Самаряни".

* * *

Международна конференция ”Жените на Балканите през следващите 100”

Международна конференция

На 23.03. екип от Кризисен център "Самарянска къща" на Сдружение "Самаряни", участва в провелата се в гр. Стара Загора Международна конференция ”Жените на Балканите през следващите 100”, организирана от Зонта Интернешънъл, Ареа 05, Дистрикт 30.

Изпълнено обещание!

Наблюдавано жилище - Стара Загора

Едно изпълнено обещание, един жест на дарителство и подкрепа! Един млад човек днес беше усмихнат от щедрост и внимание!

Представяне на методика за работа с деца, родители и учители

М.О.Г.А.

На 15.03, в гр. Велико Търново, Академия М.О.Г.А. (Мисля, общувам, градя алтернатививи) представи в специализирано обучение пред социални работници, педагози и специалисти в областта на насилието, новоразработена методика за работа с деца, родители и учители по теми, свързани със социалната компетентност и превенция на насилиетo”, изготвена от екип на ФИЦЕ – България, Фондация ДОИТ и Терапевтични общности, България.

Красотата ще спаси света!

дари в подкрепа на кауза

На 1.03, в Бест Бутик Хотел, по времето на изискан ревю-коктейл, дизайнерът Надежда Маринова от Marino Melotti Atelier представи пред старозагорци своята луксозна колекция ILLYUMESTIZH 2019 с абитуриентски модели. Модели на феерията от красиви рокли бяха млади момичета, абитуриентки от Стара Загора и областта.
Гала вечерта се проведе под егидата на Мисис Бургас 2017 и Мисис България Трансконтинентал 2017 Надя Недялкова заедно със Сдружение "Самаряни" в подкрепа на каузите "Любовта не бива да боли" и "Детството не бива да боли".