Арт-ателие "Да нарисуваме картини"

Арт-ателие "Да нарисуваме картини"

Сдружение "Самаряни", заедно с доброволци, отваря творческо пространство чрез ателие "Да нарисуваме картини", което ще се състои на 12 май (четвъртък), от 17:30 до 19:30 часа, в самарянския офис на бул. "Патриарх Евтимий" № 57 (с южен вход от ул. "Братя Жекови").
В ателието ще бъдат сътворени картини, които впоследствие ще бъдат поставени в двете наблюдавани жилища в гр. Стара Загора, за да придадат повече уют, добавяйки колорит в интериора им.
Всяка картина носи настроение, отразява живота, разказва история... Живопис, акварел, масло, пастел, графика, офорт, суха игла, литография, туш-перо, комбинирана техника и мн.др. са техниките, с които се творят пейзажи, портрети, фигурални, алегорични, абстрактни, епични, батални и мнго други теми, които изразяват чувства и емоции.
Заедно с нашите доброволци и младите хора от Наблюдавано жилище - Стара Загора, каним творци - създатели на картини, да се включат в предстоящото ателие "Да нарисуваме картини"! Своята предварителна заявка можете да направите при Мария Данева на тел. 0878394224 или на лично съобщение. Местата са ограничени. Не се колебайте дълго - подарете си време на творческо взаимодействе и създайте незбравими спомени!
За всички, които не биха могли да творят заедно с нас, има още една възможност: Дарете картина, пано или някакъв сувенир!
Обещаваме Ви, че ще ги поставим на най-подходящото място, където те ще бъдат точния акцент или завършваща "фраза" в интериора на някое от двете наблюдавани жилища!

Социалната услуга "Наблюдавано жилище" се управлява от Сдружение "Самаряни" от 2010 г. Тя е форма за подкрепа и консултиране на лица, навършили 18 години, които напускат специализирана институция, преходно жилище или защитено жилище, и на които им предстои да водят независим начин на живот.  Услугите в Наблюдавано жилище са основани на социална работа, при прилагане на индивидуален подход и са съобразени с конкретните потребности на всеки приет млад човек.