Благотворителен бал свърза каузи и зарадва добротворец

Бал

Сдружение "Зонта клуб - Стара Загора" за пореден път организира Великденски благотвортелен бал, на който гостите, истински добротворци показаха на дело, че са хора, готови да помагат и че дарителството е значима и актуална добродетел. Бляскавото събитие се проведе на 19 април, в хотел "Мериан Палас" Стара Загора, с водещ Теодор Койчинов. Събраните средства - над 13 000 лв., ще бъдат разпределени за проектите на "Зонта клуб - Стара Загора".

В рамките на това събитие бяха представени и каузите на Сдружение "Самаряни" - "Детството не бива да боли!" и "Любовта не бива да боли!", благодарение на Надя Недялкова - Мисис Бургас 2017 и Мисис България Трансконтинентал 2017 и бургаския дизайнер Надежда Маринова от Marino Melotti Atelier. Като в наистина вълшебна приказка благотворителния бал срещна самарянските каузи с точните добротворци, и благодарение на дамите от "Зонта клуб - Стара Загора", една красива дизайнерска рокля от американ сатен в цвят синьо нощно лятно небе, ще превърне Мария Стоилова в истинска принцеса в деня на нейния абитуриентски бал! През 2016 г., Мария бе номинирана за Годишните награди "Добрият Самарянин" благодарението на истинско геройство, което тя прояви като спаси живота на шофьор, управлявал тролей.

Как приказказката стана реалност? Бургаският дизайнер Надежда Маринова дари прекрасна абитуриентска рокля на Сдружение "Самаряни" с желанието тя да бъде представена на търг, а сумата - дарена за каузите "Детството не бива да боли!" и "Любовта не бива да боли!". Дамите от "Зонта клуб - Стара Загора" приеха голямото предизвикателство тази прекрасна рокля да бъде една от предложените на вниманието на дарителите на Благотворителния бал, като изразиха желание роклята да бъде подарък за Мария Стоилова. Надя Недялкова, една от най-верните посланици на самарянските каузи, подкрепящи деца и жени, пострадали от насилие, представи роклята по неповторим начин, така, че всички гости бяха предизвикани и дариха с оромно желание сумата от 1200 лв. ...и така това добро обедини множество доброжелатели, а краят на приказката - Мария има уникална рокля и бижута на стойност 100 лв., дарени от Selina Jewelry, децата и жените от Кризисен център "Самарянска къща" - шанс и възможност чрез подкрепа за избор на живот без насилие, дарителите - реалната сила да сбъдват желания, променят съдби и удовлетвореност!