Часът на добротворците

добро

За седма поредна година Церемонията по връчване на Годишните награди "Добрият Самарянин" превърна вечерта на добротворството в светъл празник. На сцeната на Държавана опера Стара Загора, в компанията на водещата Ганка Добрева, поп певицата Тони и рок-групата "Strike", старозагорци срещнаха лицата на добротворците, номинирани през 2017 г., и се запознаха с историите на: Виктор Драголов, децата техните  родители и учители  от ПГ "Радост" при ДГ "Светулка", д-р Анелия Хохвартер, Стенли, СТанимир Нанчев (Стенли), Ида Дамянова, Галина Колева, Ева Ролева, учителите от XI ОУ "Николай Лилиев", Таня Славова, Мария Тончева и Моника Маринова.

Г-жа Даниела Георгиева, Ръководител на Областна пощенска станция Стара Загора, Български пощи ЕАД, най-новия партньор в Обществения инициативен комитет на “Добрият Самарянин” връчи "Отличието на общността" на Моника Маринова,  която помага на много хора, страдащи от различни заболявания, като активно участва в кампаниите им за набиране на средства за лечение, провеждайки благотворителни инициативи и търгове, след като самата тя се преборва с тежко заболяване.

Г-жа Таня Славова бе обявена за "Добрият Самарянин" за 2017 г.,  от г-н Димо Димов-Лемуил, Изпълнителен директор на Сдружение "Самаряни". Таня Славова бе номинирана от екипа на Радио Стара Загора за това, че осигурява на Елица дом и работа, в една сигурна среда, и нееднократно се грижи за здравето й, след като успява с помощта на институции да я спаси от нейни роднини, опитващи се да я склонят към проституция. Когато Елица се парализира, Таня Славова не спира само до спешното отделение, където не могат да овладеят състоянието й, но със собствен транспорт и средства я отвежда в София, където спасяват живота й. След което г-жа Славова продължава лично да се грижи за нея до пълното раздвижване и възстановяване на Елица.

Всички номинирани получиха плакети лично от г-н Алесандро Морето - директор на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Станислава Раянова, управител на книжарница “Приятели” - Стара Загора и малката Рая, бяха посланици на самарянската кауза за набиране на финансова подкрепа за Фонда за юридическа подкрепа за жени, жертва на наслие. 589,72 лв., бяха дарени от старозагорци средства в подкрепа на Фонда.