Четвъртокласниците - наши приятели...

на гости

Винаги, когато посетим нашите приятели от ОУ "Христо Ботев", с. Братя Кунчеви, тази година четвъртокласници, сме вдъхновени от ентусиазма на децата и техните учители да достигнат високите цели, които си поставят.

Вече трета поредна година, ние от Сдружение "Самаряни", поддържаме близки взаимоотношенията с децата от един клас, с които се запознахме, когато те бяха второкласници, при изпълнение на проект - "Къде е бащата?", финансиран по програма „Вяра в децата и семейството“ на Фондация "Лале", целящ насърчаване на отговорното бащинство. Проектът отдвана приключи, но срещите между екипа и децата продължават. Много са съвместните инициативи, от които имаме не само усмихнати снимки, бликащи от щастие, но и спомени, които пазим с благодарност в сърцата си.

И тази учебна година не пропуснахме да посетим нашите приятели, за да им пожелаем успешно усвояване на знанията и увереност при полагане на изпитити за НВО. Този път с нас беше и Матиа Кевин, швейцарски студент, стажант в Сдружение "Самаряни", който сподели за своята страна и насърчи децата да изучават чужди езици. Той нагледно демонстрира своите отлични познания по английски, немски, френски и италиански език. Това възхити четвъртокласниците, които не закъсняха да покажат своите знания по руски език и го затрупах с куп любопитни въпроси за Швейцария. Матиа беше възхитен от вълнението, вниманието и любознателността на децата, както и от уникалния дизайн на тяхната класна стая, дело на творческия порив и талант на г-жа Виолета Атанасова.

Тази мила среща не можеше да приключи без специални подаръци. Благодарение на посредничеството на Национална мрежа за децата и даренето на БДФ и Лидл България, красиви детски книжки и енциклопедии ще стимулират детското любопитство на учениците от четвърти клас и ще бъдат част от материалите в красивата класна стая на г-жа Петя Атанасова и г-жа Виолета Атанасова, които ежедневно докосват сърцата на тези деца с много любов и внимание.