Любовта не бива да боли!

известни старозагорци

От 27. ноември до 09. декември, всеки ден от 18:00 до 21:00 часа, в кафе-бар “Нашето място” десет известни старозагорци се превърнаха в посланици на каузата "Любовта не бива да боли!" в подкрепа на Кризисен център “Самарянска къща”. Каузата се реализира в рамките на информационната кампания на Сдружение "Самаряни" - "16 дни на активизъм срещу домашното насилие", която е част от световните инициативи за преодоляване на насилието основано на пол. 

Стела Петрова, Антония Дойчева, Желязко Динев, Благовест Илиев, Огнян Георгиев, Виктор Драголов, Здравко Георгиев, Кирилка Андреева, Елиаш да Силва и Красимира Чахова "поднесоха" каузата с огромен ентусиазъм и вдъхновиха много старозагорци да дарят своя "бакшиш" за подобряване на условията на “Самарянската къща”, където стотици жени и деца намират подслон и опора. Събраната сума в рамките на инициативата е в размер на 790,12 лв.

Сдружение "Самаряни" изказва своите сърдечни благодарности на известните старозагорци, които се впуснаха с доверие и посвещение в поредното самарянско предизивикателство, а така също и на всички отделили от времето и финасите си, за да подкрепят каузата! Благодарим на Сдружение "Пътуващите книги на Стара Загора" - вдъхновители на идеята и кафе-бар "Нашето място" - любезните домакини, за реализирането на тази съвместна ДАРителска инициатива!.

За всички, които не успяха да участват в кампанията, но желаят да дарят, могат да напраявят това по дарителската сметка на Сдружение „Самаряни“ в УниКредит Булбанк АД - клон Стара Загора, IBAN: BG83UNCR70001520533134, BIC: UNCRBGSF, с основание: Кризисен център “Самарянска къща”.

***

Кампанията “16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пол” се провежда всяка година традиционно в дните 25 ноември – 10 декември, когато в международен план стотици организации, обединяват усилия, за да насочат общественото внимание върху проблема с насилието. Фокусът на организираните от Сдружение „Самаряни“ инициативи, в рамките на кампанията, са насочени към преодоляването на мълчанието на жертвите на домашно насилие и информиране за правата и възможностите, които институциите и службите предоставят в помощ на пострадалите.