Време е да отворим номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин” за седми пореден път!

Часът на добротоворците

Време е!

Предстои отварянето на Номинациите за Годишните награди “Добрият Самарянин” 2017 г. Пощенската кутия на доброто ще бъде официално отворена за получаване на номинации на добротворците на съвремието ни, на 31 май, в 11:00 часа, пред Часовниковата кула на Централна поща - гр. Стара Загора. Възможността за номиниране ще продължи до 1 ноември, включително, а Церемонията по връчването на Годишните награди „Добрият Самарянин“ е планирана за 14 декември.

„Часът на добротворците“ е мотото, което през тази година ще ни напомня, че е време да разкажем и покажем благодарност към всеки отделен човек или група от хора, направили нещо значимо, помагайки на някой друг в труден момент. Можете да изпратите тези истории чрез специалната пощенска кутия на доброто, позициониранa на Централна поща - гр. Стара Загора, онлайн на www.samaritans.bg/dnes или като донесете своето предложение за номинация на адрес: гр. Стара Загора, ул. "Патриарх Евтимий" № 57, Централно управление на Сдружение „Самаряни“.

Конкурсът „Добрият Самарянин“ има вече над шестгодишна история. За това време са проведени 6 церемонии; получени са 59 индивидуални и групови номинации; избрани са 6 носителя на Голямата награда “Добрият Самарянин“ и 7 носителя на Отличието на общността “Добрият Самарянин”; връчени са 2 извънредни награди - 1 за изключителен принос и 1 за геройство без граници (посмъртно); изработено е юбилейно издание на статуетката “Добрият Самарянин” с позлатени криле; създадена е песен, посветена на добротворците - “Песен за добрите самаряни”; издадена е пощенска марка „Добрият Самарянин“ и се зароди прекрасната идея за изграждането на монумент “Добрият Самарянин”, за който вече е създаден предварителен проект.

В книгата на доброто са записани имената на следните носители на Годишната награда „Добрият Самарянин“: Стефан Стойчев, спасителят от автомагистрала „Тракия“; Мануела Малеева и д-р Бруно Франиер, благодетелите подкрепящи деца с ортопедични проблеми в затруднено положение; Мария Попова, превърнала се в майка за момче от институция; Милен Минков, спасил удавник в бесните вълни на Ахтополския залив; Красимир Иванов, спасил живота на възрастен мъж и Мария Жекова, дарила имот в полза на талантливи деца.

Към Обществения инициативен комитет през тази година се присъедини още един партньор в подкрепа на добротворството  – “Български пощи” ЕАД, а специално брандирана пощенска кутия на доброто, поставена на Централна поща - гр. Стара Загора, ще напомня на съгражданите ни да изпратят и чрез писмо своите номинации, с които да разкажат за добротворците на съвремието ни.

И така, през 2017 г., партньорите на Сдружение “Самаряни” в кампанията за популяризиране на добротворството, са: Община Стара Загора, Община Казанлък, Търговско-промишлена палата – Стара Загора, Държавна опера – Стара Загора, Регионален исторически музей – Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Обществен дарителски фонд – Стара Загора, Областна дирекция на Български червен кръст – Стара Загора, КонтурГлобал “ТЕЦ Марица Изток 3”, Сдружение “Моята еОбщина”, Книжарница “Приятели”, Мидалидаре Естейт, Дарик радио, Телевизия Стара Загора и Български пощи.

Очакваме Ви на 31 май, 2017 г., точно в 11:00 часа, пред Часовниковата кула на Централна поща - гр. Стара Загора, за да обявим заедно часът на добротворците! Навсякъде край нас има подвизи и е време те да бъдат разказани! На добротворците е определено да ги извършат, а на нас – да ги отличим и предадем на бъдещите поколения!

Бъдете с нас!