Жест на една жена, справила се с насилието

Дарена козметика

Куриерът донесе тази пратка. Малък кашон, адресиран до жените в Кризисен център "Самарянска къща". Внимателно разопаковаме грижливо опакованата пратка, а от вътре започват да се показват скъпи козметични продукти, подредени с много внимание и подбрани с изключителен вкус... Козметика за коса, тяло, и др. красиви неща, очаквщи да достигнат до жените, настанение в Кризисния център. Не откриваме бележка или нещо, което да ни подскаже кой е изпратил това дарение, но усещаме любовта, грижата и вниманието, което пристига с него. Оставяме един ред в регистъра с договорите за дарение и записваме: дарител - анонимен, но толкова много ни се иска да разберем кой, кой, е подателят на този жест на любезност, щедрост и благодеятелност.

Малко по-късно получаваме съобщение в социалните мрежи от жена, която ни пише: "Здравейте, приятели! Наричам Ви приятели, защото сте се заловили с една не лека мисия. Аз самата преди 20 години бях една от тези жени. Зная, колко е труден пътя и каква огромна енергия е необходима. Днес изпращам по куриер козметични продукти. Бих желала да мога да Ви помагам с продукти, необходими за Вашата работа. В мен стои желанието да споделя част от себе си за каузата. Прегръщам Ви и Успех по Пътя!".

Днес, знаем нейното име и има благодарност в сърцата ни за жеста, на който тя ни направи свидели. Изпитваме радост, че тя е успяла да продължи напред в път БЕЗ насилие. Иска ни се да я запознаем с нашите жени. И тя, сякаш прочела мислите ни, продължава да пише в своето съобщение към нас: "За мен не е проблем да застана с лицето си и да говоря за това. Темата за жертвата, насилника и всичко останало е дълбока и силна. Ще се радвам в бъдеще да имаме поводи за срещи и разговори."

Със сигурност в бъдеще ще има момент, в който ще се срещнем, и със сигурност ще ви разкажем за тази успешна история в един човешки живот. А до тогава, до тогава, да последваме прмера й на щесрост, благодарност и любов!