Клуб "Феникс"

Кръгла маса относно трафика на хора ще се проведе в София

Сдружение „Самаряни“ получи покана за участие в заключителна кръгла маса на която ще бъдат отчетени постигнатите резултати  по проект „Пълно 6“. Събитието ще се проведе на 08 юни 2010 г., 10:00 часа, в офиса на Националната комисия за борба с трафика на хора, бул. „Г. М. Димитров“,  гр. София. Организатори на кръглата маса са Сдружение“Фейс  ту  фейс“ и Националната комисия за борба с трафика на хора.  Събитието ще бъде открито от заместник министър-председателя и председател на Националната комисия г-н Цветан Цветанов.

Кризисния център в Стара Загора е спасен

Кризисен център за жени и деца, преживели насилие „Самарянска къща”, управляван от Сдружение „Самаряни”, гр. Стара Загора, ще продължи дейността си чрез финансиране като държавна делегирана дейност. Днес, стана ясно, че Министерство на финансите ще отпусне финансови средства, за да продължи дейността на Кризисния център. Изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов е издал заповед от 5 май 2010 г., според която се разрешава откриването на социалната услуга – резидентен тип „Кризисен център” за подкрепа на лица, жертва на домашно насилие с капацитет 18 места.

88% от смъртните случаи на домашно насилие са извършени със законно притежавано оръжие

София /КРОСС/
88% от смъртните случаи на домашно насилие са извършени със законно притежавано оръжие. Това заяви председателят на Алианса за защита от домашно насилие Геновева Тишева, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Това е причината от Алианса да внесат предложения за допълнения в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Метро Кеш едн Кери България подкрепи Кризисен център за жени и деца, преживели насилие

В дните против насилие Метро Кеш енд Кери България подкрепи дейността на Кризисен център за жени и деца, преживели насилие „Самарянска къща”. Метро предостави перилни препарати, домакински съдове за кухнята и хранителни продукти. Подкрепата е на обща стойност 500 лв. В дните против насилието, и в момент в който Кризисният център е в криза, се случват и добри и благородни актове от страна на частни лица и фирми.

Посолството на Кралство Нидерландия ще финансира дейности в помощ и подкрепа на жени и деца, преживели насилие

Пресконференция по повод посещение на Кризисен център за жени и деца, преживели насилие „Самарянска къща” от заместник-посланика на Кралство Нидерландия се проведе днес от 12.00 часа в Зала 1 на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, ул. „Христо Ботев” 205.
Посещението е по повод 16-дневната кампания против насилието, която Сдружение „Самаряни” провежда в Стара Загора от 25 ноември до 10  декември. Съпричастие към международната кампания изрази г-н Велизар Балабанов, заместник-кмет на Община Стара Загора.