"Бабите" поканиха Дядо Коледа при своите внучета и техните приятели

"Бабите", работещи по Проект "Внучето на баба" поканиха и тази година Дядо Коледа да посети ЦНСТ-тата, където живеят техните внучета иприятели им.

Благодарение на помощта на децата, родителите и учителите от Детска градина "Светлина" тази покана стана възможна, защото те се превърнаха в работливите джуджета на Дядо Коледа и иработиха най-красивите подаръци, за да усмихната всяко едно от 24 деца. Дядо Коледа беше изключително радостен и благодарен на на работливите джуджета, които знаят да създават изненади и да зарадват децата. Той дълго ще помни тези детски усмивки, опитите на някои от децата да му благодарят с думи, както и радостните възгласи, които изпълваха стаята.

* * *

Проектът „Внучето на баба" стартира през март, 2010 г., финансиран от холандската организация "Chicho Foundation", и продължава да се реализира в гр. Стара Загора и през 2019 г. Той е насочен към деца, лишени от родителска грижа с множествени увреждания, трудно подвижни, настанени в специализирани институции, за които се грижат „социални сътрудници“ или наречени от всички нас „баби“. Благодарение на любящата грижа на "бабите" резултатите по проекта са надхвърлили многократно заложените цели, а именно - децата да преодолеят емоционалия дефицит, натрупан през годините. 3 преглеждания0 коментари

© 2017 Сдружение "Самаряни"

гр. Стара Загора, бул. "Патриарх Евтимий" № 57

тел.: 042621083

  • Последвайте Самаряни във фейсбук
  • Последвайте Самаряни в Google+
  • Последвайте Самаряни в Instagram

Денонощна консултативна телефонна линия, за жени и деца, преживели насилие

тел.: 042641111