top of page

Детството не бива да боли! и България дарява!


"БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА" е общонационална инициатива, която популяризира и насърчава дарителството. Тя дава равен шанс на граждански организации от цялата страна да представят своя кауза на безплатната платформа bulgariadaviava.bg.
България Дарява

"Детството не бива да боли!" е каузата на Сдружение "Самаряни", която е част от второто издание на дарителската кампания "БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА" - www.bulgariadariava.bg. От 22 до 31 март всеки може да дари за "Детството не бива да боли!" - каузата, която подкрепя децата, изпитали болката от насилието, оставаща невидима за другите; децата, свидетели на агресия, тегнеща като сянка, неискаща да си иде… безпомощни… дълбоко наранени и пълни със страхове…

Кампания на сдружение "Самаряни" за набиране на средства за реализиране на Терапевтична работа с деца, жертви и/или пострадали от насилие,  и деца, с прояви на агресия.
Детството не бива да боли!

Възможни са различни дарителски механизми: – чрез Банкова сметка: Сдружение "Самаряни" УниКредит Булбанк АД, гр. Стара Загора BG83UNCR70001520533134 UNCRBGSF – чрез PayPal

donation@samaritans.bg

– в дарителска кутия, в Централното управление на Сдружение "Самаряни", бул. "Патриарх Евтимий" №57, вход от ул. "Братя Жекови". Няма малка или голяма подкрепа - всеки принос е безценен, защото когато се обединят много хора, промяната е възможна.

* * * 75 каузи очакват подкрепа в „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ от 22 до 31 март

Образование, деца в риск, екология, култура, хора с увреждания и зависимости, човешки права. Седемдесет и пет каузи, свързани с тези и други важни за обществото ни теми, очакват подкрепа във второто издание на националната кампания за популяризиране и насърчаване на дарителството "БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА".

От 22 до 31 март 2020 г.всеки може лесно и бързо да избере и подпомогне каузата, към която е съпричастен, чрез сайта на „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“. Възможни са различни дарителски механизми – чрез банков превод, дарителската платформа DMS, ePay, PayPal, Platformata.bg и други. Няма малка или голяма подкрепа - всеки принос е безценен, защото когато се обединят много хора, промяната е възможна.

"БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА" е общонационална инициатива, която популяризира и насърчава дарителството. Тя дава равен шанс на граждански организации от цялата страна да представят своя кауза на безплатната платформа bulgariadaviava.bg.

В дарителската кампания са включени каузи, които търсят и намират решения, променят човешки съдби и средата, в която живеем. Те са предварително селектирани, като организациите, които ги осъществяват, трябва да имат предишен опит, да са регистрирани като граждански сдружения в обществена полза и да са предоставили финансови отчети, което гарантира прозрачността и професионализма им.

В „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ участват нестопански организации, читалища, училищни настоятелства. Освен че събират средства за своите каузи, те се ангажират да работят при пълна откритост и отчетност за изразходваните пари и постигнатите с тяхна помощ резултати.

„БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ цели да достигне до повече хора, да разкаже добри истории и да покаже смисъла от съществуването на гражданските организации, като даде възможност на всеки да допринесе за положителна промяна в живота на хората.

В първото си издание през 2019 г. само за десет дни „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ събра над 50 000 лв. от близо 2700 индивидуални дарители. С лицата си в подкрепа на инициативата застанаха множество популярни хора, които дариха за избрана кауза: Максим Ешкенази, Захари Карабашлиев, Алек Алексиев, Робин Кафалиев, VenZy, Ива Дойчинова, Яна Маринова, Елена Розберг и др.

От 22 до 31 март всеки, който избере и подкрепи кауза в bulgariadariava.bg, ще допринесе за превръщането на България в едно по-добро място за живеене. „Да даряваш е важно,…. защото даряването е споделяне, а споделянето ни прави хора", каза по време на първото издание на „БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА“ през 2019 г. ученичка от I-ва Английска гимназия в София.

18 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page