top of page

Застани до нас и ДАРИ!... Любовта не бива да боли!

Само през последните месеци, 43 жени, 3 мъже и 4 деца се осмелиха да разкажат своята житейска история, да споделят за своята болка и да потърсят подкрепа, сядайки с доверие на жълтите фотьойли в Консултативно-информационния център на Сдружение “Самаряни”...


Едно телефонно обаждане на 042/64 11 11 - консултативната ни линия за пострадали от домашно насилие е достатъчно, за да застанем до всеки човек - жена, мъж или дете, потърсили помощ при нас. Знаем, че често те изпитват срам, безпомощност, несигурност и се чувстват сами, сковани от страх и безсилие… Затова денонощно сме там - от другата страна на слушалката и приемаме обаждания дори и в 03:00 часа през нощта!


Повечето пострадали жени, които търсят помощта ни, не се нуждаят от настаняване в нашия Кризисен център “Самарянска къща”, но не знаят нито към кого да се обърнат, нито какво да предприемат. Обаждат се и мъже, за които е немислимо да споделят открито за насилието в домовете си и само анонимността на телефонния разговор им дава кураж да се престрашат и да потърсят помощ… Всички те получават сигурност и подкрепа в нашия Консултативно-информационен център, защото от 20-годишния ни опит знаем много добре как работят институциите, познаваме Закона за защита от домашното насилие и можем да го обясним на достъпен за тях език. Изслушваме всеки от пострадалите, консултираме ги относно правата им и ги подкрепяме в избора им да очертаят своя нов път. Заставаме до всеки от тях и с готовност го придружаваме до болница, полиция, съд, прокуратура, дирекция за социално подпомагане, училище, детска градина и навсякъде, където е необходимо. 


Вярваме, че всеки има право на своята нова посока за живот без насилие!


Искаме все повече от тези хора, попаднали в ситуация на насилие, да се осмелят да потърсят помощ, да се доверят и да намерят необходимата им подкрепа… Затова ние, от Сдружение “Самаряни”, започваме тази дарителска кампания, с която силно се надяваме да успеем да открием онези специални дарители, с които заедно да достигнем сумата от 12 360 лева, необходими за 6-месечното обезпечаване на дейността на Консултативно-информационния ни център - за осъществяването на информационна кампания, за провеждането на консултации, за покриването на транспортни разходи и издръжка на центъра, както и за други възникнали необходими разходи.


Искаме всеки човек, пострадал от домашно насилие, да знае, че от другата страна на слушалката или в уютната приемна с жълти фотьойли, в нашия Kонсултативен център, ще намери специалист, който търпеливо ще го изслуша и ще го насочи и придружи стъпка по стъпка навсякъде, където е необходимо, за да спре насилието в неговия живот!


Бъди наш дарител и застани до нас!  ДАРИ на Застани до нас и ДАРИ!... Любовта не бива да боли! (platformata.bg)

Заедно с теб можем да вдъхнем увереност на всеки, пострадал от домашно насилие, с посланието ни: “Има кой да те чуе и да застане до теб!... Любовта не бива да боли!”


***

Сдружение “Самаряни” беше избрана, заедно с други 7 организации, за участие в инициативата „8 кампании за 8 март“ на Фондация BCause за успешни кампании по набиране на средства от организации, които работят с жени и деца, преживели насилие. Организациите стартираха дарителски кампании, а фондация BCause ще удвои набраните средства от всяка кампания със сума до 5 000 лева от Фонд за подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие на фондацията.


35 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

תגובות


bottom of page