Как едно жилище се превърна в дом?


Тази история е част от поредица от истории "Всяко дарение добавя смисъл!", в която разказваме за хората, които носят самарянските каузи в сърцето си и със свое действие, труд, дарителство, доброволчество, променят в действителност ситуацията за хората, на които ние в "Самаряни" помагаме.


Това са истински истори и настоящата ... е реалност, обединила десетки добротворци, сътворили поредното чудо - едно жилище се превърна в дом!

И така... през м.Юли 2021 г., обявихме кампания за набиране на дарения за момче, напускащо "Наблюдавано жилище", гр. Стара Загора, и поемащо по пътя на своя самостоятелен живот, премествайки се да живее в общинско жилище, прдоставено от Общината. Жилището имаше необходимост от доста цялостен ремонт и обзавеждане, което младежът не можеше да си осигури сам.

Благодарение на десет дарители, двама доброволци и над 20 часа доброволен труд, с активното участие на младежа, бяха ремонтирани, боядисани и обновени първоначално част от помещенията в жилището, в което се подредиха мебели и уреди: автоматична пералня, холова гарнитура, гардероб, легло с матрак, килим, плот и фурна - кухненски уреди за вграждане, шкаф за вграждане на уредите, тенджери, тигани, скара, посуда, хавлии, прибори, завивки, чаршафи и др., предав