top of page

Мънички мигове щастие...

Актуализирано: 23.01.2020 г.


Срещата с природата въздейства винаги и на малки и на големи. Разпускащо, въздействащо , красиво, разнообразно и усмихващо беше преживяването за децата от ЦНСТ и специалистите от екипа на ЦНСТ и Сдружение "Самаряни", на Старозагорските минарални бани.

За да се докоснем и насладим на последните слънчеви и летни дни с децата, с които се срещаме благодарение на проекта "Внучето на баба", решихме да се разходим до Старозагорските бани. Играхме, люляхме се, обиколихме езерото, порадвахме се на рибките и погледахме патиците, похапнахме, поседяхме под сенките на дърветата в парка и в беседките около езерото. Докоснахме с боси крака тревата, ровихме пясък, пързаляхме се по пързалките, преодоляхме стараха си от високо и прескачахме бетоновите блокове в празния шадраван,... И малки и големи бяхме деца за няколко часа, което ни помогна да забележем у децата нови реакции, емоции, изразяване,... Беше вълнуващо и запомнящо се... Радваме се, че в лицето на нашите партньори от CHICHO foundation, Холандия намираме подкрепа, благодарение на която можем да реализираме тези мънички мигове щастие!!!


* * *

Проектът „Внучето на баба" стартира през март, 2010 г., финансиран от холандската организация "Chicho Foundation", и продължава да се реализира в гр. Стара Загора и през 2019 г. Той е насочен към деца, лишени от родителска грижа с множествени увреждания, трудно подвижни, настанени в специализирани институции, за които се грижат „социални сътрудници“ или наречени от всички нас „баби“. Благодарение на любящата грижа на "бабите" резултатите по проекта са надхвърлили многократно заложените цели, а именно - децата да преодолеят емоционалия дефицит, натрупан през годините. 

44 преглеждания0 коментара
bottom of page