top of page

Нова визия за дневната стая в "Самарянска къща"


Обновена и освежена е най-обичаната и посещаваната стая в Кризисен център "Самарянска къща" - дневната стая!  Докато четете това може да си кажете, че какво толкова, един паркет, една боя и... готово... На пръв поглед е точно така, но когато тази боя или този паркет са жест на дарителство и това е позволило да има нов облик, нова свежест - вече е малко по-различно.  Точно това се случи, след като с нас през м. Декември 2019 г., се свърза Милена и съмишлениците от фейсбук групата "Пламъци-Близнаци". Те бяха избрали да подкрепят с финансови дарения самарянската кауза “Любовта не бива да боли!” , в нейното направление “Самарянска къща” - моето защитено пространство!”.  Полученото дарение в размер на  384,79 лв., и съгласно волята на дарителите, беше използвано за частично покриване на разходите по поставяне на нов ламиниран паркет в  дневната стая, която е с площ почи 19 кв.м. И ето я светла и обновена, стаята ще продължи да събира и помага на жени и техните деца, попаднали в "Самарянска къща" в най-тежките мигове от кризата, последвала от нанесеното им насилие...  А ние от Сдружение "Самаряни" сме изключително благодарни за жеста на съпричастност на дарителите от "Пламъци-Близнаци", защото сме свидетели, че всеки малък жест помага! Когато една кауза търси 10 000 лева, тя изглежда непосилна за един човек, но когато много хора пожелаят да я сбъднат и дарят по малко - то може да е достатъчно да се случат чудеса! Всяко малко дарение има смисъл! То прави да се случват красиви и добри неща, осмисля живота на някой до нас, дава му нов старт за живот без насилие!
Обновената дневна стая в "Самарянска къща"

Обновена и освежена е най-обичаната и посещаваната стая в Кризисен център "Самарянска къща" - дневната стая!

Докато четете това може да си кажете, че какво толкова, един паркет, една боя и... готово... На пръв поглед е точно така, но когато тази боя или този паркет са жест на дарителство и това е позволило да има нов облик, нова свежест - вече е малко по-различно.

Точно това се случи, след като с нас през м. Декември 2019 г., се свърза Милена и съмишлениците от фейсбук групата "Пламъци-Близнаци". Те бяха избрали да подкрепят с финансови дарения самарянската кауза “Любовта не бива да боли!” , в нейното направление “Самарянска къща” - моето защитено пространство!”.

Полученото дарение в размер на 384,79 лв., и съгласно волята на дарителите, беше използвано за частично покриване на разходите по поставяне на нов ламиниран паркет в дневната стая, която е с площ почи 19 кв.м. И ето я светла и обновена, стаята ще продължи да събира и помага на жени и техните деца, попаднали в "Самарянска къща" в най-тежките мигове от кризата, последвала от нанесеното им насилие...

А ние от Сдружение "Самаряни" сме изключително благодарни за жеста на съпричастност на дарителите от "Пламъци-Близнаци", защото сме свидетели, че всеки малък жест помага! Когато една кауза търси 10 000 лева, тя изглежда непосилна за един човек, но когато много хора пожелаят да я сбъднат и дарят по малко - то може да е достатъчно да се случат чудеса! Всяко малко дарение има смисъл! То прави да се случват красиви и добри неща, осмисля живота на някой до нас, дава му нов старт за живот без насилие!


Един дом има нужда от много неща, за да предостави най-добрата среда за възстановяване на всяка една жена и нейните деца. Големият поток от хора, ползващи подкрепа в Кризисния център, неминуемо довежда до голяма амортизация на уредите и оборудването в Къщата. В момента Кризисния център се нуждае от няколко нови, твърде необходими уреди, чието снабдяване е непосилно за финансиране чрез бюджета на Центъра, а именно професионални перална и сушилна машини, както и професионални готварска печка и ширм.


Над 16 години, Сдружение „Самаряни“ работи по проблема домашно насилие. Още през 2004 г. към организацията е разкрит и продължава да функционира и до днес най-големият в страната, 15-местен Кризисен център “Самарянска къща”, в който се предоставя комплекс от краткосрочни социални услуги, чиято основна цел е да се подкрепи процесът на възстановяване на пострадали от насилие, трафик или друга форма на експлоатация, жени и техните деца, чрез осигуряването на защитена среда и оказването на професионална помощ. От 2004 до края на 2019 година 729 жени и деца са преминали през Кризисния център, от които над 390 са деца. Понастоящем в "Самарянска къща" са настанени 9 души - 4 жени и 5 деца.


Продължаваме да търсим дарители и съмишленици за каузите "Детството не

бива да боли!" и Любовта не бива да боли!"!

Ще се радваме на всеки жест на дарителство и подкрепа!


Финансови дарения се приемат на следната дарителска сметка:

Банка: УниКредит Булбанк АД - клон Стара Загора Получател: Сдружение “Самаряни” Сметка в BGN (IBAN): BG83UNCR70001520533134 BIC (SWIFT): UNCRBGSF

Основание на дарението: (Изберете кауза или се свържете с нас за уточнение или простона пишете: там, където е най-необходимо)


92 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page