top of page

Пълна количка с покрепа и дарителство

Актуализирано: 30.07.2019 г.


Дарителство по време на дарителската капания на Сдружение "Самаряни" - "Купи и Дари!"
Дарителска щедрост

Сдружение "Самаряни" проведе своята акция "Купи и Дари!" за трета поредна година в партньорство с Ротаракт клуб - Стара Загора и магазин МЕТРО. От 28. до 30. юни, 10 души от екипа на Сдружението и 5 доброволци от "Самарянска доброволческа служба", в рамките на 40 часа, информираха и насърчаваха посетителите на магазин МЕТРО да участват с дарителство в подкрепа на деца и жени, пострадали от насилие, настанени в Кризисен център "Самарянска къща".

В края на акцията, жестът на подкрепа на включилите се старозагорци и гости на града, напълни с храни и хигиенни материали два големи контейнера. Впечатляващо, подкрепящо, докосващо! В рамките на три дни бяха дарение следните продукти: 108 кг макарони, кус-кус, спагети, фиде и юфка; почти 30 кг. боб; 48 кг. леща; 87 кг ориз; 116 кг. брашно; 78 кг. захар; 55 л. олио; 7 л. оцет; 206 бр. различни консерви - грах, царевица, риба тон, пастет, русенско варено, домати, доматено пюре, компот и др.; 13 пакета мокри кърпи; 258 бр. тоалетна хартия; 47 кг. и 11 л. прах за пране; 167 бр. памперси, както и редица други хигиенни материали и свежи продукти - картофи, краставици и домати.

Сред дарителите бяха Ротаракт клуб - Стара Загора, клуб "Изследовател - Роден за приключения", 10 индивидуални дарители, които специално посетиха МЕТРО, за да се включат в акцията, както и огромен брой хора, останали анонимни, но забележими със своята щедрост!

Една от докосващите и оставящи белег истории е тази на младо семейство, което влиза в магазина и след като е инфорирано за дарителската кампания, закупува почти всички продукти от препоръчителния списък на информационната брошура. На изхода младите хора и тяхното дете поставят всички продукт в контейнера за дарение. Това впечатли не само нас като организатори, но и всеки свидетел на случващото се - касиерът, който беше обслужил семейството, охраната,... Думите, които ни идват в ума са само: "Благодарим Ви!", и както обичаме да казваме: "Ръка, която дава, не обеднаява!" Благодарим за изключителната подкрепа, доверие и щедрост!

8 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page