top of page

Стартира дарителската кампания "Купи и Дари!"

Актуализирано: 30.07.2019 г.

От днес, 28. юни стартира Дарителската кампания “Купи и Дари!” в подкрепа на жени и деца, пострадали от насилие!

Доброволци и служители от Сдружение "Самаряни" в партньорство с Ротаракт клуб Стара Загора, и с любезното съдействие на Хипермаркет Метро Кеш§Кери ще поканят старозагорци да се включат в инициативата за трета поредна година.

В периода 28 - 30.06.2019 г., всеки клиент на хипермаркета ще има възможност да дари в следкасовата зона закупени по избор продукти, като с тях ще бъдат подкрепени жени и деца, преживели насилие, настанени в Кризисен център "Самарянска къща"


Сдружение “Самаряни” управлява повече от 15 години най-големият функциониращ Кризисен център в южна България - сега с капацитет от 15 места - “Самарянска къща”. В него се осъществява кризисно настаняване на пострадали от насилие, трафик или друга форма на експлоатация, жени и техните деца. Изпаднали в състояние на силен стрес, след преживяно насилие, останали без подслон, доходи, емоционална или материална подкрепа от близки хора, идвайки в Кризисния център, в една защитена среда, жените и децата им получават напълно безплатно необходимата им психо-социална помощ и професионална подкрепа в процеса на възстановяването им.

Сега, към Кризисен център "Самарянска къща” функционират следните звена: “Кризисно настаняване”, „Приемна за подкрепа”, „Консултативна телефонна линия“ - 042/641111 и „Терапевтични програми”.

От м. януари, 2004 г., до м. декември, 2018 г., включително, сумарният брой на клиентите, ползвали различните услуги по периоди, е следният: настанени в Кризисния център – общо 706 клиенти, като 411 от тях са деца – 382 заради домашно насилие и 29 заради трафик; към Приемната – общо 1397 клиенти, като над 95 % от тях са потърсили помощ и подкрепа по повод преживяно домашно насилие; обаждания на Консултативната телефонна линия (042/ 64 11 11) – общо 2283 пъти.

5 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Commentaires


bottom of page