top of page

Хайде, да играем "Барабар"!


На 20.02., по покана на Сдружение Възможности без граници и UNICEF, Цвети Латева, старши социален работник "Наблюдавано жилище" - Стара Загора и Михаела Георгиева, психолог в Сдружение "Саматряни", взеха участие в методически инструктаж за въвеждане на настолна игра "Барабар" като инструмент за игровизация на учебния процес и младежка работа.


"БАРАБАР" е настолната игра, която е иновация в образованието по права на човека. 5 клана (еколози, артисти, учени, предприемачи и активисти) и 75 герои от миналото и настоящето, сред които Алберт Айнщайн, Ема Уотсън и Садгуру, се борят да спасят Земята от апокалиптично бъдеще. С тази настолна игра, нейните създатели - Сдружение Възможности без граници мечтаят да променят бъдещето и да предоставят възможност на всеки, който играе, да бъде част от промяната.


Думата “барабар” съществува на много езици като български, руски, албански, турски и може да бъде проследена чак до персийски и хинди. Означава равенство, заедно, рамо до рамо, правене на общи неща и въплъщава основната идея на играта, а именно разнообразието и солидарността, тъй като ЗАЕДНО правим промяната и имаме шанс за по-добро утре!

34 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page