Центърът за талантливи деца „Проф. Петър Жеков“ отвори врати


Откриване

Мария Жекова и зам.-кметът Милена Желева прерязаха лентата на новооткрития  Културен център за даровити деца в Стара Загора. Той носи името на почетния гражданин и виден общественик проф. Петър Жеков, а сградата бе дарена на общината от неговата сестра - Мария Жекова.


На 1.10., в Деня на музиката, беше открита официално обновената сграда на Културния център за даровити деца, носеща името на общественика, композитора, деятеля в културата - проф. Петър Жеков.

Сред официално поканените лица на този паметен момент беше и Изпълнителния директор на Сдружение "Самаряни" - г-н Димо Димов-Лемуил, който поднесе лично поздрави към г-жа Жекова, носител на Голямата наградата "Добрият Самарянин" за 2016 г.


Новият Културен център за даровити деца „Проф. Петър Жеков“ се помещава в сградата на бул. „Митрополит Методий Кусев“ 20 . В него младите таланти ще разполагат с камерна зала с добра акустика, обособена е изложбена площ, ще има и  музикален магазин. На втория и третия етаж са разположени кабинети за занимания по различни видове изкуства. В центъра ще работят различни художествени ателиета.

6 преглеждания0 коментари

© 2017 Сдружение "Самаряни"

гр. Стара Загора, бул. "Патриарх Евтимий" № 57

тел.: 042621083

  • Последвайте Самаряни във фейсбук
  • Последвайте Самаряни в Google+
  • Последвайте Самаряни в Instagram

Денонощна консултативна телефонна линия, за жени и деца, преживели насилие

тел.: 042641111