top of page

"ЩИТ" - интерактивен семинар по самозащитаСъбота е..., но дори и в събота, в "Самаряни" се случват специални неща... Проведе се първия интерактивен семинар по самозащита "ЩИТ", благодарение на Мариела Георгиева и екипа на сдружението.


Мариела Георгиев е българка, живяла 19 години в САЩ, където е работила като следовател в отдел "Домашно насилие". Член е на БАПА - Българо-Американската Полицейска Асоциация. Връща се в България, преди близо година, с желанието да използва натрупания опит и да открие с какво може да бъде полезна на база с богатия си опит в работата с домашното насилие.


За четири часа, Мариела представи на теория и практика подходи за справяне в рискови ситуации, които да активират нашата самозащита. Всички участници слушаха с интерес и задаваха въпроси, свързани с различни страхове - страх от извършителя на насилието, страх от реакциите на институциите и нашия личен страх. В рамките на семинара бяха представени и видео материали, които показваха различни ситуации, в които хората трябва да бъдат бдителни, да търсят възможности за предотвратяване на опасността и да предпиемат действия за изход от ситуацуята..., както и личната история на жена, жертва на много тежко насилие...


Мариела успя да предизивка участници да се опитат да намерят вътрешния си “Вик” на самозащита и демонстрира на практика как човек може да неутрализира нежелано нападение или агресивна реакция. Активно в демонстрациите на Мариела партнираха спортистите от Боен Клуб "Атила" - Пламен Димитров и Иван Иванов.


Всички участници практикуваха и усвоиха някои удари и похвати за самозащита, които могат да приложат при необходимост, за да се предпазят.


След това специално време, всички се раделихме с желанието да се видим отново...

89 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page