top of page

НОМИНАЦИИ ЗА ДОБРОТВОРЦИ, 2022

Неуморимите добротворци 2022
Ивайло Георгиев.png

Ивайло Георгиев инициира благотворителни тренировки и увлича спортуващи за значими каузи

Първа постъпила номинация за добротворство през 2022 г.

Добротворецът: Ивайло Георгиев, треньор на Спортен клуб "Атила", председател на Сдружение "Боен клуб Берое” - гр.Стара Загора, спортист и боец по дух, изключително чувствителен към болката и страданието на хора, които среща по пътя си.

Добротворството: За последните две години, Ивайло Георгиев откликва на 64 каузи, за които провежда благотворителни тренировки в полза на хора, изпаднали в беда, най-често нуждаещи се от скъпоструващо, продължително и непосилно за тях и семейства им лечение. Привлеченото дарителство в подкрепа на каузите надвишава 70 000 лв., но най-ценното е, че хората, попаднали в тежка ситуация, срещат нови приятели, подкрепа, увереност, вяра, насърчение…, а стотици, последователи на спорта, под ръководството на Ивайло, даряват и са увлечени да спортуват с кауза!

Номинация Моника.png

Моника Маринова, която неуморимо подкрепя хора, попаднали в тежка битка за живота си или оцеляването

Втора постъпила номинация за добротворство през 2022 г.

Добротворецът: Моника Маринова, борбена, силна, усмихната и чаровна.

Добротворството: Моника Маринова е от онези хора които се появяват в живота ти най-неочаквано и в най-правилното време. Тя, с нейната лъчезарна усмивка и енергия, дава онзи необходим лъч светлина, в труден момент в живота на човек, за когото се впуска в спасителна мисия.

Номинация Теодора Петкова и Виктория Колева.png

Теодора Петкова и Виктория Колева, които виждат потенциала в “различните” деца и с готовност помагат в сбъдването на мечтите им

Трета постъпила номинация за добротворство през 2022 г.

Добротворците: Теодора Петкова и Виктория Колева, треньори по плуване от СКП “Траяна“.

Добротворството: 

Христослава Колева или Хриси е едно борбено момиче в 11-ти клас, което подобно на младежите на своята възраст се сблъсква с множество предизвикателства и расте, заедно с тях. Хриси също е и дете със Синдром на Даун - една диагноза, едно определение, което неизбежно предначертава доста по-различен и труден път.

Когато се роди дете с увреждане, светът на неговото семейство се преобръща с главата надолу. Всеки родител, според силите си, търси възможност, докато детето му расте, то да се развива пълноценно и да се опитва да стане самостоятелно, доколкото това е възможно. Така и родителите на Хриси търсят възможност за занимания, които да й помогнат да расте като всяко дете. В търсенето си, те срещат страх и липса на желание да се работи с дете, което не е като останалите…

Номинация Георги Хандзъров.png

Георги Ханзъров, който безкористно и самоотвержено подкрепя хора, бягащи от войната

Четвърта постъпила номинация за добротворство през 2022 г.

Добротворецът: Георги Ханзъров, скромен, деликатен, стоящ в сянка, със сърце, което до последния миг не спира да тупти, за да помага на другите. Днес той не е сред нас…, коварно заболяване прекъсва живота му, но делата му остават знайни завинаги.

Добротворството: Активността на Георги Ханзъров в подкрепа на украинските бежанци в регион Стара Загора е забележителна. От самото начало на войната, започнала на 24.02.2022 г., той започва свои акции в подкрепа на бягащите от войната деца и възрастни. Превозва със собствен транспорт и средства хора от границата, търси и настанява майки с деца, пристигащи директно от зоните на военен конфликт, приютява деца и възрастни, които няма къде да се подслонят. Ремонтира жилища, където предстои да бъдат настанени семейства. Помага на организации, придружава хора, превозва хуманитарна помощ, участва в кризисни хуманитарни акции. За период от шест месеца е помогнал на няколко стотин души.  

Номинация заЕДНО.png

Антония Арабаджиева и Настоятелството при Детска градина №10 “Светлина”, обединили усилия с Антония Петкова и Туристическо дружество “Сърнена гора”, както и Гинка Минчева и родителите на децата от I “Б” клас от СУ “Максим Горки”, заедно с техни приятели и симпатизанти, които реализират съвместно благотворителни акции в подкрепа на четири пострадали семейства от село Каравелово

Пета постъпила номинация за добротворство през 2022 г.

Добротворците: Антония Арабаджиева и Настоятелството при Детска градина №10 “Светлина”, обединили усилия с Антония Петкова и Туристическо дружество “Сърнена гора”, както и Гинка Минчева и родителите на децата от I “Б” клас от СУ “Максим Горки”, заедно с техни приятели и симпатизанти - дейни и ангажирани в подкрепата към семейства от село Каравелово, засегнати от наводнението, довело до бедствено положение.

Добротворството: 

Жестът на добротворство има своята предистория.

Антония Арабаджиева и Антония Петкова са две приятелки, които веднага след трагедията от наводнението, сполетяло селата в региона на гр. Карлово, се включват като доброволки в с. Каравелово.

Номинация Марина.png

Марина Димитрова, която като истински "бял ангел" помага неуморно на хора там, където понякога никой друг не иска да отиде.

Шеста постъпила номинация за добротворство през 2022 г.

Добротворецът: Марина Димитрова, състрадателна и безкористна, всеотдайна и неуморна.

Добротворството: Марина Димитрова, открила призванието на живота си, помага неуморно и безстрашно в най-трудните моменти на познати и непознати хора, за да се справят с тежко заболяване или криза, да повярват, да се изправят и да продължат напред.
През м. декември, 2020 г., когато попада в болницата с тежко протичащ Ковид, 80-годишната Иванка Колева за първи път среща Марина Димитрова - облечена в бял костюм, тип скафандър, с маска и шлем. Към онзи момент, Марина е сред доброволците, осмелили се да се включат в борбата с Ковид-19, избирайки да помага в отделението, в което попадат най-тежките случаи. Там тя е доброволец - санитар, и се откроява с огромното си желание да помага и да се грижи за всеки.

Номинация ученици

Ученици от 12 “А” при ППМГ “Гео Милев”, които съдействат за предаването на изгубен портфейл, с голяма сума пари, на неговия собственик

Седма постъпила номинация за добротворство през 2022 г.

Добротворците: Учениците от 12“А” клас при ППМГ “Гео Милев” - Тодор Христов, Мирослав Минчев, Иван Андонов, Димитър Димитров, Йордан Радуков, Денислав Динев, Кристиян Тошев, Ивайло Илиев, Никола Попов и Николай Атанасов - умни и отговорни млади хора, които са почти на финала на средното си образование.

Добротворството: На 28 април, 2022 г., в четвъртък, след часовете, десетима съученици и приятели от 12“А” клас при ППМГ “Гео Милев” се прибират по обичайния си маршрут. Близо до кръстовище, на платното на улицата, пред голям хранителен магазин, те забелязват изгубено дамско портмоне. Тодор Христов го вдига от земята, търсят с поглед вероятния собственик, но не виждат никого. Решават да проверят съдържанието му с надеждата да намерят някаква информация, насочваща ги към собственика му - документи с име, адрес… Намират вътре сума над 1000 лева и син контролен талон за водач на МПС - с вписано име и ЕГН.  

Номинация Янко Янков.png

Янко Янков, който организира множество благотворителни инициативи, като издига и подкрепя различни каузи, увличайки стотици добротворящи съмишленици

Осма постъпила номинация за добротворство през 2022 г.

Добротворецът: Янко Янков, общински съветник, общественик и председател на Сдружение "Истината за Стара Загора", неуморен и винаги готов да помага на хора в нужда.

Добротворството: Янко Янков организира множество благотворителни инициативи, като издига и подкрепя различни каузи, увличайки стотици добротворящи съмишленици, включително и чрез своя личен пример. Той е познат сред старозагорската общественост като човек, който активно подкрепя изпаднали в беда хора, нуждаещи се от скъпоструващо лечение или такива, които са в състояние на крайна бедност. Само през последните две години каузите, които организира Янко Янков, помагат на десетки хора, вдъхвайки им увереност, че в тежките и трудни моменти те не са сами.

Номинация Рут.png

Рут-Констанс Койнарска, която застава до своята приятелка Диди, за да може тя отново да направи крачка напред!

Девета постъпила номинация за добротворство през 2022 г.

Добротворецът: Рут-Констанс Койнарска, енергична, позитивна, смела в мечтите и делата си.

Добротворството: 

Диди е приятелка на Рут от много ранно детство. Животът на Диди се преобръща през октомври 2021 г., когато вследствие на пътнотранспортно произшествие тя губи левия си крак от средата на бедрото.

Докато Диди е в болницата, Рут, както и много други старозагорци, е шокирана и предизвикана да откликне с подкрепа - тя иска да направи нещо, за да помогне на приятелката си. Без опит, но с много силно желания, тя се впуска в непознато за нея поприще и стартира дарителска кампания “С Диди съм… за крачка напред!”, свързвайки се с организации в Стара Загора, които да я насочат и придружат в тази нелека задача.

Номинация младежите ТД.png

Млади хора, част от Младежката секция на Туристическо дружество “Сърнена гора”, които се борят за всеки сантиметър живот, връщайки вярата на пострадали от наводнението в с. Каравелово

Десета постъпила номинация за добротворство през 2022 г.

Добротвореците: Млади хора, част от Младежката секция на Туристическо дружество “Сърнена гора”, които се борят за всеки сантиметър живот, връщайки вярата на пострадали от наводнението в с. Каравелово.

Добротворството: 

Дни наред тази група млади хора неуморно откопават сантиметър по сантиметър живота на непознати за тях хора - къща, след къща… 

Всичко започва на 05. септември, когато секретарят на ТД “Сърнена гора” - Ваня Петкова, изпраща призив за включване в организирана инициатива за почистване на калта и тинята, дървените трупи и вършини, изсипали се и залели селата в Карловско, с една огромна маса от плътна и силна смес…

bottom of page