НОМИНАЦИИ ЗА ДОБРОТВОРЦИ, 2019

Песен за добрите самаряни, Ваня Костова

Чуйте песента за Добрите самаряни (кликнете тук)

"Има такива хора, които правят добро и не търсят отплата"...

"Песен за добрите самаряни" е песен написана специално за добрите хора и изпълнена от голямата българска певица - Ваня Костова и синът й - Боян Михайлов. Тя е дело на композитора Валери Костов, а текстът е на Пламен Бочев. За първи път песента бе изпълнена на откриването на номинациите за наградата "Добрият Самарянин" 2012 г.
Вдъхновение за създаването на "Песен за добрите самаряни", г-жа Костова черпи от връчването на първата награда "Добрият Самарянин" 2011 година, когато тя и Боян Михайлов са официални гости.
"През огън минават добри самаряни" е фраза от песента, която авторите са посветили на първия носител на годишната награда за добротворство

Стефан Стойчев от Чирпан.

Номинации за наградата на общността на Стара Загора за 2019 година

Семейство Иван и Тони Николови, които подкрепиха дете с физически и ментални дефицити да порасне и да се реализира в живота

Първа постъпила номинация за добротворство през 2109 г.

Добротворците: семейство Иван и Тони Николови

Добротворството: Момичето, което е докоснато и променено от добротворството на сем. Николови се казва Деси. Тя е израснала без родителски грижи, като от ранна възраст е диагностицирана с ментални и физически увреждания. Тони Николова се запознава с момичето при посещенията си, като служител на църква "Месия" в ДДЛРГ в с. Сладък Кладенец, през деветдесетте години.

Tеодор Тодоров, който спаси млад мъж след автомобилен инцидент и появата на смъртоносна волтова дъга

Втора постъпила номинация за добротворство през 2109 г.

Добротворецът: Теодор Тодоров от с. Мъдрец

Добротворството: Той се казва Теодор Тодоров, от село Мъдрец. На 21 години е. Мечтае да стане полицай. Вече е станал ЧОВЕК.

Хората от неформална група “Брата за брата”, които творят чудеса - организират благотворителни кампании и връщат надежда

Трета постъпила номинация за добротворство през 2109 г.

Добротворците: Членовете на групата “Брата за брата” от гр. Стара Загора

Добротворството: Като журналисти, отразяващи ежедневните “горещи” новини, си пожелахме през 2019 г., да срещаме и да разказваме за повече човеци и добротворци… и пожеланието ни настигна - попаднахме на група младежи “Брат за брата”.  Те са следващата наша номинация. Сигурно сте чували за тях, но може и да не сте виждали лицата им. Те са около 50 млади хора от Стара Загора, обединени, според нас, от вярата в Доброто. 

Лео Кадели от “Приятели, помагайте”, за които

доброто винаги побеждава

Четвърта постъпила номинация за добротворство през 2019 г.

Добротворецът: Лео Кадели и платформата “Приятели, Помагайте”

Добротворството: Добротворството свързва хората. То никога не закъснява… В каузата на самотната майка, останала на улицата с двете си малки деца, след пожар, изпепелил до основи къщата й в с. Загоре, се включва и Лео Кадели и платформата “Приятели, Помагайте”. Воден от мотото: “Доброто винаги побеждава!”, научил за случая на майката и двете й деца, той докарва безвъзмездно кухненско обзавеждане, техника и домакински уреди в дома на жената и нейните момичетата.  

Екипът на ДМСГД - Стара Загора, доброволци и огнеборци спасяват десетки детски животи при пожар

Пета постъпила номинация за добротворство през 2019 г.

Добротвореците: Екипа на Дома по медико-социални грижи за деца в Стара Загора и доброволците от кварталите “Чумлека” и “ Лозенец”, които рискуваха живота си, за да спасят десетки детски животи.

Добротворството: В края на август 2019 г. край Дома за медико-социални грижи в Стара Загора избухва пожар. За по-малко от час изгарят 60 дка борова гора. Силният вятър разпространява огъня и в двора на дома, като огромни черни облаци дим се отправят право към сградата на институцията. 40 деца, някои от които трудноподвижни, биват изнесени на ръце от персонала на дома и доброволци и евакуирани в безопасна сграда.   

Валентина Андрейчева не остава безучастна и помага

на момиче, изпаднало в ситуация на насилие

Шеста постъпила номинация за добротворство през 2019 г.

Добротворецът: Валентина Андрейчева, млада жена и учител, добротворец с непреклонен дух пред несправедливостите.

Добротворството: Септември е. Едва 21 часа вечерта. Отнякъде се чува плач, а в далечината се мяркат момче и момиче. Конфликт. Момчето, видимо агресивно, стиска здраво момичето, което не може да се откъсне от захвата му. Ситуацията не изглежда никак добре. Може би, повечето хора, ще решат че това не е нещо необичайно, а просто личен проблем, конфликт между двойка и не им е работа да се месят. Но не и Валентина. Въпреки притеснението от случващото се тя решава да се намеси.  

© 2017 Сдружение "Самаряни"

гр. Стара Загора, бул. "Патриарх Евтимий" № 57

тел.: 042621083

  • Последвайте Самаряни във фейсбук
  • Последвайте Самаряни в Google+
  • Последвайте Самаряни в Instagram

Денонощна консултативна телефонна линия, за жени и деца, преживели насилие

тел.: 042641111