Янко Янков, който подкрепя различни хора в тежък житейски момент

Добротворството

Добротворецът: Янко Янков

Добротворството: Нейното име е Моника Mаринова. Обикновено тя е от страната на помагащите. Помага на нуждаещите се, когато и с колкото може. Но в един миг тя се сблъсква с изключително тежко изпитание - откриват й сериозно заболяване, което поставя редица големи предизвикателства пред нея. Нуждае се от около 50 000 евро, за да й бъде извършена рядка и сложна интервенция в кипърска клиника. Както често се случва, огромен брой старозагорци и доброжелатели се включват в акцията “Нека се обединим за Мони”, за да бъде осигурена непосилната за нея сума за лечение. Резултатът - Моника - оперирана и възстановена!

“Един от хората, който се включи с огромна решителност и неотлъчно беше до мен”,  пише в своята номинация Моника, “беше г-н Янко Янков”. Той лично направи няколко немалки дарения, редовно популяризираше кампанията ми и осигури множество обекти, в които бяха поставени дарителски кутии. Не спря да търси начини да подкрепя мен и детето ми, както тогава, така и днес, когато вече съм добре, щастливо омъжена и майка на две деца. С настоящата номинация изказвам своята огромна благодарност и към всички многобройни дарители и добротворци, които ме подкрепяха неуморно в трудния за мен път.”

Моника забелязва и още един жест на добротворство, за който счита, че г-н Янко Янков заслужава да бъде сред номинираните за годишните награди “Добрият самарянин”: след като газова бутилка се взривява и нанася сериозни материални щети в апартамента на 75-годишен мъж, който живее с болния си син, г-н Янков организира и частично финансира ремонта и поставянето на дограмата в апартамента му, както и непрестава да призовава общността за подкрепа за пострадалия мъж, който след инцидента попада в болница с изгаряния по тялото.

Номинацията получихме от: Моника Маринова