Време е за лятно геройство!


Да бъдеш герой е в твоята кръв!

На 16. август, в "Къщата на архитекта" се проведе 33-тата кръводарителска акция на Сдружение "Самаряни". 23-ма доброволци участваха в акцията, 20 бяха подходящи за кръводарители, а 3 -ма от тях дариха за първи път в живота си.

В средата на лятото доброволците подкрепиха доброволно и безвъзмездно човешкия живот!


Даряването на кръв е лесно. Целият процес отнема около час, а действителното кръводаряване отнема само около 10 минути. Всеки кръводарител попълва специална анкетна карта за своето здравословно състояни, преминава през кратък здравен скрининг, отговаря на няколко въпроса на медицинския специалист, след което кръводарява. След това, всеки кръводарител се отправя към зоната за почерпка. В този един час от време всеки кръводарител помога за спасяването на повече от един живот. Дарената кръв се превръща в няколко различни кръвни продукта, като червени клетки и плазма, като по този начин помога на повече от един пациент.

Както всеки път, така и този СПЕЦИАЛНО внимание беше отделено на всеки добротворец, решил да се включи в акцията и да дари. Нашите нови приятели и партньори от Ресторант Рефреш предложиха вкусен комплимент, като жест на внимание и благодарност към всеки доброволец и кръвоДАРител!

69 преглеждания0 коментари

© 2017 Сдружение "Самаряни"

гр. Стара Загора, бул. "Патриарх Евтимий" № 57

тел.: 042621083

  • Последвайте Самаряни във фейсбук
  • Последвайте Самаряни в Google+
  • Последвайте Самаряни в Instagram

Денонощна консултативна телефонна линия, за жени и деца, преживели насилие

тел.: 042641111