top of page
Снимка на автораMaria Daneva, SAMARITANS.BG

Тя е Люси... 11 години по-късно е отново в "Самарянска къща" и споделя историята на живота си...


Тя е Люси... днес вече на 37 години.  Ден, преди 19-я рожден ден на Кризисен център "Самарянска къща", Люси пристигна от Бургас в Стара Загора с мисия... Точно, преди Рождество Христово, Люси беше подготвила и изпратила специални подаръци на жените и децата в центъра, а днес дойде, за да сподели своята лична история с тях. Денят за нас и нея ще остане незабравим. Тя преобрази представи, разчупи стериотипи и ни подари възможността да имаме нейната лична история на видео и аудио, като разказа, че всеки може да успее и да сложи край на домашното насилие... Благодарим на Димитър Бонев и Телевизия Стара Загора, както и на Деси Крачолова и Радио Стара Загора, които записаха историята на Люси и ще я разкажат по неповторимo въздействащ начин в предстоящите дни, за да достигне тя до всеки, който се нуждае да я чуе. Най-емоционална ще остане срещата на Люси с жените и децата в "Самарянска къща"... Имаше трепет, емоции, сълзи, усмивки,... и полъх на надежда, вяра, насърчение, мотивация.., че всяка една жена може да успее да продължи напред!  За екипа на Кризисния център емоциите бяха не помалко бурни... Да видиш пред себе си една успяла, уверена, усмихната жена.., за която помниш "като днес", как  преди 11 години е пристигнала в центъра с двете си деца, портфейл с малка сума пари и два акта за раждане..., как е преминала през недоверие, неверие, гняв, кризи, невъзможност, но благодарение на подкрепа и много, много работа е напуснала къщата, година по-късно, с увереност да се справи. Да чуеш историята на живота й след това... да видиш силата в очите й, да чуеш думите: "Аз съм щастлив човек! Днес живея живот без насилие и имам вяра и мир. Мечтая... Довърших средното си образование, учих, борих се... и днес съм главен готвач в хотел-ресторант в Шотландия..." Безмълвна благодарност избликва и си щастлив, че си социален работник на поредната жена, за която вярваш, че ще бъде като Люси...  Благодарим на Люси за смелостта и примера, за всички решения, лишения и сила, които е проявила за да стигне до тук и днес да разкаже, без да се страхува, своята история, за да вдъхне вяра в пътя напред на жените и децата, пострадали от домашно насилие!

Тя е Люси... днес вече на 37 години.

Ден, преди 19-я рожден ден на Кризисен център "Самарянска къща", Люси пристигна от Бургас в Стара Загора с мисия...

Точно, преди Рождество Христово, Люси беше подготвила и изпратила специални подаръци на жените и децата в центъра, а днес дойде, за да сподели своята лична история с тях. Денят за нас и нея ще остане незабравим. Тя преобрази представи, разчупи стериотипи и ни подари възможността да имаме нейната лична история на видео и аудио, като разказа, че всеки може да успее и да сложи край на домашното насилие...

Благодарим на Димитър Бонев и Телевизия Стара Загора, както и на Деси Крачолова и Радио Стара Загора, които записаха историята на Люси и ще я разкажат по неповторимo въздействащ начин в предстоящите дни, за да достигне тя до всеки, който се нуждае да я чуе.

Най-емоционална ще остане срещата на Люси с жените и децата в "Самарянска къща"... Имаше трепет, емоции, сълзи, усмивки,... и полъх на надежда, вяра, насърчение, мотивация.., че всяка една жена може да успее да продължи напред!


За екипа на Кризисния център емоциите бяха не помалко бурни... Да видиш пред себе си една успяла, уверена, усмихната жена.., за която помниш "като днес", как преди 11 години е пристигнала в центъра с двете си деца, портфейл с малка сума пари и два акта за раждане..., как е преминала през недоверие, неверие, гняв, кризи, невъзможност, но благодарение на подкрепа и много, много работа е напуснала къщата, година по-късно, с увереност да се справи. Да чуеш историята на живота й след това... да видиш силата в очите й, да чуеш думите: "Аз съм щастлив човек! Днес живея живот без насилие и имам вяра и мир. Мечтая... Довърших средното си образование, учих, борих се... и днес съм главен готвач в хотел-ресторант в Шотландия..." Безмълвна благодарност избликва и си щастлив, че си социален работник на поредната жена, за която вярваш, че ще бъде като Люси...

Благодарим на Люси за смелостта и примера, за всички решения, лишения и сила, които е проявила за да стигне до тук и днес да разкаже, без да се страхува, своята история, за да вдъхне вяра в пътя напред на жените и децата, пострадали от домашно насилие!


518 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page