top of page

В зоопарка!


Отново сме на "Аязмото"! Днес сме на специално посещение с по-малките деца от ЦНСТ в Зоопарка. Срещата между животните и децата беше интересна - някои от децата бяха любопитни и безстрашни, други - любознателни и предпазливи... Малки и големи се разхождахме, забавлявахме, играхме и се наслаждавахме на сенките в парка и полъха на вятъра. Децата, независимо от умората, продължаваха да вървят упорито напред, за да видят следващото интересно животно или за да стигнат до люлката или пейката за почивка.

Тези специални мигове на взаимодействие между четирите деца и четиримата възрастни от нашата малка група, се случват благодарение на проекта на Сдружение "Самаряни" - "Внучето на баба", който се реализира дългосрочно в гр. Стара Загора, благодарение на финансовата подкрепа на холандската организация "Chicho Foundation".



* * *

Проектът „Внучето на баба" стартира през март, 2010 г., финансиран от холандската организация "Chicho Foundation", и продължава да се реализира в гр. Стара Загора и през 2019 г. Той е насочен към деца, лишени от родителска грижа с множествени увреждания, трудно подвижни, настанени в специализирани институции, за които се грижат „социални сътрудници“ или наречени от всички нас „баби“. Благодарение на любящата грижа на "бабите" резултатите по проекта са надхвърлили многократно заложените цели, а именно - децата да преодолеят емоционалия дефицит, натрупан през годините. 

22 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page